Bruschetta med tomatsallad

bruschetta med tomatsallad
Bruschetta är egentligen ingenting annat än en grillad brödskiva med valfri topping. Den serveras oftast som förrätt. Man penslar en skiva lantbröd med olivolja och grillar eller steker den. När ytan är frasig delar man en vitlökskyfta och gnider brödet med.

Tomatsallad kan man variera hur mycket som helst. Här är ett grundrecept. Skär bort kvistfästet på 4 mogna tomater, skär i lagoma bitar. Hacka en gul lök och blanda ihop. Stänk över vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar. Hacka ner färska örter som persilja, basilika eller koriander.

Vill man jazza upp sin sallad kan man ha i: örtsalt, italiensk salladskrydda, vitlök, chili, citron/lime, oregano, timjan, selleri osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0