Överbliven tacofärs?

Taco varming
Lägg på en brödskiva, fördela en msk salsa, en skiva tomat och ost. In i ugnen 200 C i 10 minuter. Och vips har vi fått oss en taco varming! Ett hälsosamt och stärkande nattmål...

Kelley Armstrong - Bitten

Kelley Armstrong - Bitten
Elaine planerade aldrig att bli varulv, och mannen som orsakade hennes förvandling, Clay, trodde inte att hon skulle överleva transformationen. Kvinnor brukar inte göra det. Nu är hon, åtminstone nattetid, ett fyrfotadjur med vassa tänder. Hon vänder ryggen åt Clays varulvsflock och försöker ta tillbaka sitt vanliga liv.

Det här är första delen i en serie på 11 delar( hittils!). Ett lite anorlunda grepp är att en person som är bifigur i en bok blir huvudperson i nästa. Gillar du dina varulvar, häxor och halvdemoner så kan jag varmt rekommendera denna serie.

Falling Skies( tv serie)

Falling Skies
Ett halvår har gått sedan utomjordingarna anföll. Människorna kämpar för sin överlevnad. Jag är lite ljummen till första avsnittet. Känns mer som drama än SF. Hade gärna sett att dom lagt lite mer krut på effekterna. Nåja, jag kommer förmodligen se ett par avsnitt till innan jag bestämmer mig om jag ska förtsätta följa. Serien har nyligen haft premiär och finns att se på nätet.
Trailer hittar du --> HÄR <--

Linssoppa med thaistuk

Linssoppa med thaistuk
Grovhacka en gul lök och fräs i olja ett par minuter. Tillsätt två msk thailänsk röd currypasta och 3 dl röda linser. Låt steka någon minut och tillsätt 1 liter buljong. På med ett lock och sjud i 25 minuter. Mixa ner en burk kokosmjölk med stavmixer tills soppan blir slät. Smaka av med salt och citron/lime.
 
Soppan blir ganska tjock, vill du ha den tunnare är det bara att spä ut med vatten till önskad konsistens. Är du känslig för chili( mes med andra ord) kan du minska på den röda currypastan. Servera med strimlad salladslök och vitlöksbröd.

Japaner, japaner...


Ibland är dom lite väl brutala! Skulle inte vilja hamna i den stolen...

Midsommar 2011

Chilla med gips
Midsommaren firades hos Ronny o Chilla. Hon hade skaffat den senaste modeaccesoaren från paris. Vi käkade silllunch och grillade på kvällen.

Anneli och jag
Vår fotograf vildstrejkade så jag snodde några bilder från Chillas blogg. Här sitter Anneli och jag och ljuger ihop en rövarhistoria.

Rymdtomten intar måspositionen
Jag vet inte hur det går till men jag lyckas alltid försätta mig i konstiga situationer. Av någon anledning skulle jag prova Ellis jacka. Den var så trång att armarna fastnade i mås-possition. Alla passade på att knäppa några foton innan jag fick hjälp att komma loss...

Iste

iste
Iste är nog en av dom bästa törstsläckarna en varm sommardag. Tyvärr är dom färdigköpta alternativen väldigt söta. I kina brygger man grönt te och kyler ner. Punkt. Min version är lite mer anpassad efter våran smak. Jag tillsätter också citron som har två syften. Dels ger det mer smak samt hjälper kroppen att ta upp polyfenolerna( en sorts antioxidant) i teet.

Koka upp en liter vatten. Låt svalna i någon minut. Tillsätt en tsk grönt te och en tsk honung( eller efter smak). Låt dra i ett par minuter. Sila ner i en kanna. Skär en cm skiva citron och pressa i. Stoppa in i kylskåpet. Här har jag också skivat i några jordgubbar.

Olämplig titel på kokbok!

pooh

Litha

I dag är det Sommarsolståndet, årets längsta dag. Trots att sommaren knappt har börjat så går vi mot mörkare tider :)

Epica - Cry For The Moon


Ända sedan jag hörde Theatre of tragedy för första gången har blandningen klassiskt/metall haft en särskild plats i mitt hjärta.

Så sant...

Bara lite till..

Paul

Paul
Två brittiska ufo-nerdar åker till US för att gå på serietidningsmässa och se berömda ufo-relaterade platser som Roswell och Area 51. En alien har rymt och ber om deras hjälp. I filmen återser vi radarparet Simon Pegg and Nick Frost som tidigare gjort bla. Shaun of the Dead( en av mina favoritfilmer). Det blir inte många gapskratt utan snarare småfniss och mysstämning. Ett stort plus för filmnerdar är alla referenser till klassika SF-filmer.
Betyg: 3/5

The nine lives of Chloe King( Tvserie)


Chloe King upptäcker att hon tillhör en hemlig alternativ ras som har förmågor som vanliga människor inte har. Ungefär som en tonårs "Catwoman". Efter att ha sett första avsnittet så är jag lite tveksam. Själva handlingen är helt i min allé men skådisarna var sådär. Kommer se några avsnitt till innan jag ger min slutliga dom. Om du är nyfiken så finns första avsnittet på nätet för beskådan.

Dagens citat

citat

Käk i Tallkrogen...

sjötunga
För att fira Ellis första dag på sommarlovet( somliga har det bra!) gick vi till en liten italiensk kvarterskrog i Tallis. Jag glömde att fota förrätten som var en vitlöksstinn bruschetta. Här ser vi sjötunga med rödbetor o kapris.

tiramisu
Till efterrätt blev det Tiramisu och kaffe. Efteråt var vi så proppade med mat att vi bestämde oss för att gå hem därifrån för att piggna till. Det tog 45 minuter så vi förbrände säkert åtminstonde halva efterrätten...

Nu har han varit framme igen!

ChuckNorris was here...
För mer Chuck Norris humor se --> HÄR <--

Rymdtomtens vitlöksbröd

mmm, vitlöksbröd...
Låt 100 gr smör bli rumstempererat i en skål( eller kör kort i micron). Pressa eller finriv en vitlök. Alltså inte en klyfta utan hela vitlöken. Det kan låta mycket men det skarpa i rå vitlök försvinner när man hettar upp den och kvar finns bara ljuva aromer. Tillsätt en tsk sambal och rör ihop. Bred på ett generöst lager på ett gott bröd, här använde jag mini baguetter. Strö över en näve riven ost och en nypa flingsalt. In i ugnen 200 grader i 10 minuter eller till det ser klart ut.

Olämpligt namn på Disney karaktär...

Olämpligt namn på Disney karaktär...

Och jag som trodde att Disney var barntillåtet!

Kristin Cashore - De utvalda

Kristin Cashore - De utvalda
Katsa har kunnat döda män med sina bara händer sedan hon var åtta. Hon är en Utvald, en av få människor som föds med en extrem förmåga. Hon tvingas att mot sin vilja mörda, hota och lemlästa människor åt kungen.
Det var ett tag sedan jag läste någonting på svenska men när Elli kom hem med den här så konfiskerade jag den och läste ut den på ett par timmar. Och den var helt klart läsvärd. Köprekommendation!

Rangordning i vargflocken...

Rangordning i vargflocken
Efter åratals forskning så har man äntligen lyckats fastställa den naturliga ordningen i vargflocken!

Äntligen...

Fredagsmys
Veckan börjar lida mot sitt slut och man kan pusta ut. Tänkte göra lite pasta med lax till ikväll. Lite vin och vitlöksbröd blir det nog till. Ok, så får det bli! Dax att slinka ut o handla...
Animationen ovan är gjord i Xara 3D Maker 7.

Green Day - Boulevard Of Broken Dreams


Lyssnar på lite kvällsmusik :)

Favvo skivan!

Just a beaver...
I normala fall är det mest rockmusik som spelas här hemma men ibland kan det vara skönt att gå lite utanför invanda ramar. Men säg inget till någon, måste ju tänka på min image...

Vilken font är din hund?

Vilken font är din hund?

Patricia Briggs - Moon Called

Patricia Briggs - Moon Called
Mercy Thompsons är en hamnskiftande bilmekaniker. Hon är uppfostrad i en varulvsflock och är kompis med en vampyr. Hon råkar ofta ut för äventyr för det är inte alltid en välsignelse att vara kompis med nattens monster. Serien har 6 delar, hittills. Både varulvar och vampyrer i samma serie, kan det bli bättre?

Minou´s namngivning

Minou och Elli
Gårdagen tillbringades på Vendelsögård. Där träffades vi för att fira Minou´s namngivning. Dagen bjöd på solsken, god mat och härligt umgänge.

RSS 2.0