Nattens fundering...

 

Jump Man

Snacka om ambitiöst projekt. Här har vi en snubbe som tagit minst ett foto om dagen i fem år. Skulle vara coolt att göra men jag har nog inte tillräckligt med tålamod...
 
 

Månadens fail

Att dom aldrig lär sig, sitter man under korkeken och luktar på blommorna slipper man hamna i en sån här video!
 

Katastrofberedskap

Det gäller att ha en plan om någonting går snett.
 

Lax i ugn

Bottna en smord ugnsform med 6 kokta skivade potatisar. Skiva 2 späda morötter, 1 salladslök och 3 vitlöksklyftor och blanda ner. Lägg på 1 laxfile per person och ett par till om någon är extra sugen. Krydda med salt och peppar. Hacka persilja och dill och täck fisken. Skiva en citron och fördela ovanpå. Ringla över lite vitt vin och olivolja. Stoppa in i ugnen 200 grader ca 30 minuter. Servera med blandad sallad.

Spiderman

Och jag som trodde att spiderman var en påhittad karaktär...
 

Grattis bloggen!

Happy birthday to you, happy birthday to you
you smell like a monkey
and you look like one too!
 
Det känns nästan lite overkligt att jag bloggat i exakt 3 år. Och jag har inte tröttnat än. Man får väl hoppas att det fortsätter att vara kul så blir det kanske 3 år till...
 

The Avengers

En brokig skara individer med superkrafter samlas ihop av den hemliga organisationen S.H.I.E.L.D. för att skydda planeten mot invaderande styrkor från yttre rymden. Tillsammans bildar de motvilliga superhjältarna gruppen The Avengers.
 
Är man ett Marvel eller Joss Whedon fan så är det här en klockren film. Att det bjuds på spektakulär action är ju inte heller fel. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av åkturen. Håll ögonen öppna på slutet så ser du som vanligt Stan Lee i en Cameoroll.
Betyg: 4/5
 

Trampolin fail

Är det en bra ide att hoppa från ett hustak till en trampolin? Svaret borde ju vara uppenbart men dom som inte förstod bättre hamnade i den här videon.
 
 

Tomma Hjärnor?

 

Drakägg?

Hittade en skum sak i skogen. Kan det vara ett drakägg? Eller en portal? Eller har någon smugglat ner magiska svampar i mitt eftermiddagskaffe?
 

Tårt prank

Fast det känns ju lite synd att den inte hamnar i munnen...
 

Mirror Mirror

En nyinspelning av den klassiska sagan, där Snövit och de sju dvärgarna försöker återta det förstörda kungariket från den elaka drottningen.
 
Av någon orsak har Hollywood en tendens att spela in två versioner av samma typ av film. Det här är familjeversionen av Snövit. Och jag måste erkänna att jag gillade den. Den är tillräckligt snäll för att hela familjen ska kunna se den och har ett lagomt ironiskt bett så att dom vuxna får le lite. Och bäst av allt var att Boromir äntligen fick bli kung.
Betyg: 3/5
 

Mini Detox

Tjejerna där hemma fick för sig att dom skulle köra en 3 dagars detoxkur. Jag vet inte riktigt hur det gick till men utan min vetenskap bestämdes det att jag skulle haka på. Under tre dygn får man bara äta frukt, nötter, bär och grönsaker och dricka vatten eller örtte. Vi började igår och Elli fick migrän och magvärk så nu är det bara vi vuxna som kör på. Ärligt talat så är det inte helt kul. Man äter ofta men är alltid hungrig. Men för mig är det lite av en principsak att inte vika mig först.
 

Rymdtomten som gangster

Om jag var en gangster på 1800 talet skull jag kanske se ut så här. Tjusig?
Vill du också prova  --> Klicka Här <--

Disappearing roadblock prank

Ett och annat prank livar upp en seg kväll...
 
 

Hmm...

 

Skogscamouflage

Ibland när du är ute i skogen och flanerar ligger jag bakom en sten och lurpassar. Jag funderar på om jag ska hoppa fram och krama dig eller om jag ska nöja mig med att leka stalker. Ser du något i ögonvrån är det oftast jag. Tänk på det nästa gång du hör en gren brytas av...

Mera fail

Vad göra när det är mitt i natten och man inte känner för att sova? Kolla när folk gör bort sig så klart!
 

Livet i förorten...

Jag bor ju i en liten förort till Stockholm. Här har jag lärt mig många intressanta saker som tex skillnaden på smällare, pistolskott och exploderande bildäck. I natt var det dax igen för en liten bilbrand. Det var nog tredje i år på samma parkeringsplats.
 

Tomat och mozzarella pizza

Kände att jag hade börjat upprepa mig med pizza fyllningen. Så jag googlade runt lite och kom på att det var dax att förenkla. Tomat och mozzarella. När pizzan var gräddad strödde jag över flingsalt, ruccola och olivolja. Och det smakade underbart i sin enkelhet.

Motion är farligt!

 

Headbutting...

..får en helt ny innebörd!

När kommer jag börja titta på...

..olympiska spelen? Jag kommer att titta när dom har intressanta deltagare!
 

Battleship

Ett radiomeddelande skickas till en jordliknande planet. En tid senare dimper 5 rymdskepp ned i havet utanför Hawaii. Spelet kan börja...
 
Regisören Peter Berg fick en svår uppgift. Att göra en actionfilm baserad på brädspelet sänka skepp. Jag hoppas att han gjorde filmen med ironi och glimten i ögat för klyschorna haglar och det finns många korkade detaljer i manuset.
 
På den positiva sidan så håller filmen ett snabbt tempo med AC/DC i soundtracket. Effekterna är välgjorda, explosionerna många och det kryllar av aliens.
Betyg: 3/5
 

Potatisflarn

Det här är ett recept som kan varieras hur mycket som helst. Man gör två fyllningar, en varm som går med in i ugnen och en kall som strös på efter.
 
Eftersom jag är lat använder jag färdigkavlad smördeg som kan köpas på rulle. Bred ut den på en ugnsplåt och nagga med en gaffel där fyllningen ska ligga, det gör att smördegen inte fluffar upp och blir ojämn. Lägg på skivad kokt potatis lite omlott. Täck hela smördegen utom 1 cm kant runt om( och den ska du inte nagga med gaffeln). Strö över en näve riven smakrik ost som västerbotten, cheddar eller parmesan. Nu har vi gjort grunden.
 
Fyll på med någonting som du tycker är gott. Jag tog ansjovis, rödlök, flingsalt och nymald peppar. Vik över kanten och pensla med uppvispat ägg. Stoppa in i ugnen( 200 grader) till det får fin färg, ca 20 minuter. Tag ut ur ugnen och strö över den kalla fyllningen. Jag hade hackat ägg, hackad persilja och klyftade körsbärstomater. Servera med en blandad sallad.
 
Förslag på varm fyllning: kokt skinka, slantad choritzo, lax, svamp, rostade grönsaker, sparris, getost osv.
 
Förslag på kall fyllning: hackade örter, grönsaker, rökt lax, räkor, löjrom, lufttorkad skinka, oliver, örtolja osv.
 
 

Magi

Av någon anledning har jag alltid gillat att titta på trollkonstnärer. Den här grabben är ganska sugig som magiker men riktigt rolig att lyssna på.

RSS 2.0