Undra om reklamen...

Dålig bantningsreklam!
..verklingen höjer motivationen?

Kvällsmacka

svampmacka
Orkade inte laga mat idag så det fick bli varma mackor. Recept hittar du
 --> HÄR <--


Vad skulle dom göra...

om dom inte var kändisar
.. om dom inte var kändisar?

Photoshop is the shit!


Fast det är jag som står för maten i familjen, vet inte riktigt vad det säger om mig...

Långpromenad

vinterslask
Termometern visade på 9 plusgrader och det var nästan lite vårkänsla i luften. Snön hade smält bort på dom flesta gångvägar men det var regält slaskigt på sina ställen. Elli och jag passade på att ta en riktig långpromenad.

gatudans
Om man ställer sig och dansar på en gata så är väl det som kallas streetdance, eller har jag missuppfattat? Eller möjligen muppfissappat? Nåja, här visar jag ett av mina många moves.

En liten fundering...

Rumpdragning

Darwin hade fel...

Darwin hade fel...

Chokladganache

Chokladganache
Det är inte ofta jag gör desert men idag fick jag ett ryck. Chokladganache brukar ofta användas som fyllning i bakverk men jag fyllde varsin kaffekopp och serverade med mandarinklyftor och smörkakor. Det går att smälta chokladen i micro eller kastrull men risken är stor att det bränns och då smakar det apa( vilket inte är gott, tror jag). Smält i vattenbad så är du på säkra sidan.

Fyll en kastrull med en ett par cm vatten, sätt på medelvärme. Placera en djup tallrik över. Ta 200 g fin chocklad, gärna 70 procent. Smäll chockladkakan mot en bordskant några gånger innan du öppnar den så krossas den i lagoma bitar. Häll ner i tallriken tillsammans med 3 dl grädde. Fyll på med 1 msk smör, 1 msk honung och en nypa salt( jag vet att det låter skumt men salt framhäver chokladsmaken). Smaksätt med rivet mandarinskal( eller apelsin). Rör om med slickepott till chokladen smält( ca 5 min). Fyll på i kaffekoppar( det räcker till 4 st). Man kan servera direkt men jag tycker att det blir godare om man stoppar in i kylskåp en halvtimme.

Äntligen...

Fredagsmys
Då var veckans slit över och det är dax att varva ner. Har inga planer för kvällen så det blir förmodligen en lugn kväll med familjen.

Ninja Dolls - Who am I fooling?



En av fyra, kan det stämma?

Lite gay kanske?

Ha en bra alla hjärtans dag...

alla hjärtans dag

Ugnsbakad potatis med löjrom

Ugnsbakade potatishalvor
Häromdagen var jag sugen på bakad potatis men det fanns ingen hemma. Jag tog stora vanliga fasta potatisar, skalade, delade på mitten och penslade med olivolja. Kryddade med flingsalt, peppar och timjan( alt. rosmarin). Dom bakades i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Till det serverades blandsallad, creme fraiche, hackad lök och löjrom. Mmmmums...

Tack gode gud...

Rump utvidgare
..att läkarvetenskapen har gjort framsteg. Dessa rumputvidgare skulle hjälpa mot hemorroider, dålig matsmältning och nervositet. Själv skulle jag bli nervös om doktorn tog fram dessa instrument...

Glasdörrar kan ställa till det...

oops en glasdörr

RIP Whitney Houston

Whitney Houston
Det har inte gått att undvika hennes musik och jag har sett Bodyguard. Annars har jag egentligen inte haft någon större relation till Whitney Houston. Men det är ju lite chockerande när en fd världsartist går bort vid 48 års ålder.

Evil rapbattle


Tack Madelein för tipset!

Utgång...

Nu är det fredagsmys...
Japp, då var det fredag. Ska träffa några trevliga människor och käka lite grekisk mat. Har inga planer efter det så vi får väl se om någon vill fortsätta kvällen på stan.

Ur askan i elden...

Ur askan i elden

Dagens sötnos...



Seriöst?

antirasism?
Den som ligger bakom den här kampanjen får nog granska sina egna fördomar först!

Ha en god natt...

monalisa typ
..och dröm härliga mardrömmar!

Dead by april - Mystery


Vad har hänt? Nu kan ju jag också titta på melodifestivalen med behållning.

Så här tillbringade jag morgonen...

Dammsugning är mitt söndagsnöje!
Tyvärr så måste det göras ibland. Särskilt när man väntar hem släkten på födelsedagskalas( det är inte jag som fyller). Jaja, tre gånger per år kan man offra sig vare sig det behövs eller inte.

Dagens fråga...

Reese Witherspoon

Surt sa räven...

Ibland blir jag så trött. Hade gjort en karikatyr av en känd skådespelare i photoshop och lagt till en rolig(?) text. Var väldigt nöjd med resultatet. Plockar fram animeringsfönstret och då hänger sig photoshop. Ahhrg, det är andra gången på kort tid som det händer. Normalt är ju att spara vartefter så att sådant inte ska hända men jag är så bortskämd med att allt alltid funkar så det slarvas med sparandet. Nåja, ideen finns ju kvar till någon annan gång som jag känner mig kreativ.

Kul med Svavelhexafluorid...


Om jag visste vart man kunde få tag på SF6 skulle jag köpa en jättetub och dra i mig varje gång jag svarade i telefonen!

Thyrfing - Vargavinter

Då var det slutjobbat för den här veckan, skönt. Och kallt som fan är det också. Jag har en liten tradition att lyssna på den här låten varje gång det är kallare än -10 så nu sprider jag det vidare...



RSS 2.0