Rabarbersockerlag

Rabarbersockerlag är trendigt att ha i drinkar just nu och det är superlätt att göra. Häll 2 dl vatten och 2 dl socker i en kastrull. Blanda ner en stjälk rabarber skuren i grova bitar. Koka upp och stäng av värmen. Låt det hela svalna och sila av rabarbern. Förvara i kylskåp.
 
Rabarbermojito:
Lägg 2 limeklyftor och 10 myntablad i ett glas. Muddla eller stöt/mosa med exempelvis ett träslevsskaft. Fyll glaset med en näve krossad is. Sen häller du i önskad mängd ljus rom, måste du ha ett mått så kan 8 cl vara lagom. Fyll på med rabarbersockerlag efter smak, jag tar ungefär hälften av mängden rom. Toppa av med sodavatten.
 
Rabarberlemonad:
 
Ta en sats rabarbersockerlag. Pressa i saften av 2 citroner. Klart.
Det här blir en koncentrat som ska spädas med vatten/sodavatten och massor med is.
 

Kommentarer
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Jösses det lät gott det :-) Har aldrig Rom hemma så det kanske man skulle testa vid tillfälle då :-)

2012-07-27 @ 18:30:51
URL: http://madelein.se/
Postat av: alexandra

Mmmmmmmmmmm....... supergott....

2012-07-27 @ 19:32:53
URL: http://alexandrasdesign.com
Postat av: Elfina ♥

weee! vilket somrigt tips!!

2012-07-28 @ 15:18:08
URL: http://elfinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0