Skrämselhicka i hiss

Jag har lite svårt att förstå varför någon skulle bli rädd för en liten flicka i nattlinne men Ringu har väl skadat folksjälen på något sätt.
 

Olämpligt mellanmål?

 

Fotomässan i Älvsjö

Elli och jag stack iväg till fotomässan. Vi skojade om att vi åkte dit för att träffa Bingo och hinner inte ta mer än tre steg in så står han där. Tyvärr var han omgiven av ett stort sällskap så vi gick inte fram. I ärlighetens namn så är stora delar av mässan ganska tråkig. Massa tekniska prylar som man inte begriper sig på. Den stora behållningen var att titta på fotografier av talangfulla människor. Och det fanns det ju gott om så nu kliar det i fototarmen!
 

På Gymmet

För ett par veckor sedan vred jag till mitt knä och har haft ont sedan dess. Har tagit det lugnt för att inte belasta det mer än nödvändigt. Igår skulle jag på ett ärende och dit är det 20 minuters rask promenad. Det tog mig en halvtimme och jag frustade som en blåsbälg när jag kom fram. Man säger ju att kondition är en färskvara och det märkte jag nog.
I morse var Elli sugen på att gymma och det kändes som en god ide att haka på. Efter 5 minuter på crosstrainern var benen som gele. Jag gick och ryckte lite i random maskiner för att fördriva tiden till Elli tränat klart. Nåja, nästa gång kanske jag orkar 6 minuter....
 

Smördegssnurror

 
Rulla ut en färdigkavlad smördeg. Bred på tomatsås. Strö över några nävar riven ost. Fyll på med vad du tycker är gott, man kan improvisera hur mycket man vill. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i 2 cm tjocka bitar som du ställer på en ugnsplåt. Strö över lite ost. Sätt ugnen på 200 grader och grädda ca 15 min.
 
Jag fyllde min rulle med karamelliserad lök, getost och svarta oliver. Du karamelliserar lök genom att steka den i olja på låg värme till den blir brun, det brukar ta ca 40 minuter.
 
Så här såg det ut innan snurrorna gräddades. Det gör ingenting om dom har olika storlek eller är sneda och vinda. Dom kommer ändå flyta ut när dom hamnar i ugnen och det ger dom en rustik charm. Man ska se att maten är hemgjord!
 

Vilken katastrof!!!

 

En av vinterns faror...

 

Fredagsmys?

Man kan ju roa sig med olika saker när man är ledig. Fick mig en liten spruta idag inför resan. Trodde det skulle räcka men sköterskan tyckte att jag skulle ta en till om tre veckor så blir det förmodligen livslångt skydd mot hepatit. Härligt, då har man något att se fram emot!
 
På tal om det stod det så här i mitt horoskåp: En dag inte helt utan påfrestningar. Och kanske får du anledning att praktisera självbehärskningens svåra konst.
 
 

Snart är undergången här!

Som alla vet kommer ju jorden gå under snart enligt mayafolkets spådomar. Det är bara en dryg månad kvar så det är hög tid att ta farväl av nära och kära. Passa på att göra allt du drömt om, snart är chansen borta för alltid. Själv befinner jag mig i Thailand just då så jag kommer sitta på playan med en paraplydrink och invänta slutet.
 
Är du orolig? Tror knappast att du behöver det. Vad som händer är att den stora cykeln i mayafolkets kalender tar slut. Att kalendern tar slut innebär inte att jorden går under, det är en sentida tolkning av tyska UFO jägare( vilket ju ger en liten vink om deras trovärdighet). Och datumet är mer eller mindre taget ur luften. Don Alejandro som är Mayafolkets främste ledare erkänner att dom tappade räkningen på den långa cykeln redan på 800 talet, alltså långt innan européerna krossade deras kultur.
 
 

Var det bättre förr..

..innan vi fick glittrande vampyrer?
 

Är det fredagen den trettonde?

Idag har allt som kan gå fel gått fel! Men i slutändan har det ändå blivit bra. Både Anneli och jag har varit lediga hela dagen. Det är inte allt för långt till vi ska till Thailand så vi tänkte åka in till stan och ta lite sprutor. Väl i tunnelbanan visar det sig att det var fel på en växel så tunnelbanan gick inte. På vägen upp var rulltrappan avstängd så det blev till att vänta på hissen( har ont i ett knä, annars hade jag gått). Hissdörren hinner inte mer än stängas så går rulltrappan igång.
 
Vi ska på kalas i morgon så vi kom på att det kan vara läge att handla present. Men det var snorhalt ute så vi var tvugna att byta till vinterdäck först. Efter att släpat däcken till bilen( har dom på vinden) orkade vi inte sätta på dom så vi åkte till en firma som gör det och passade på att skaffa däckhotell så vi slipper konka på dom i fortsättningen.
 
Väl hemma så var vi väldigt hungriga. Kom på att jag skulle göra en ansjovisrulle. Strimlar ett gäng lökar och och karamelliserar dom med kryddpeppar och ansjovis. När jag ska kavla ut smördegen upptäcker jag att kylskåpsmonstret käkat upp den. Vad göra? Nöden är uppfinningarnas moder så jag skivar några potatisar, häller på kokande vatten och creme fraiche. Det blev en stekpannejanson. Och smakade väldigt bra, så bra att jag kan tänka mig att göra om den.
 
Slutet gott, allting gott. Ha en bra fredagkväll!
 
 

Nattens citat

 

Tragik...

..och komik hör ofta ihop.

Måndagsmorgon

Så här brukar jag känna mig när jag vaknar. Som  tur var går det över ganska fort...
 

Pumpagubbe

Elli ville karva pumpan men hade inte tid. Det slutade med att jag fick rycka in.
 

Hoppsan!

Ibland sover man längre än andra dagar. Idag blev det halv två. Känns lite trist att hela dagen har gått åt till att sova men det verkar som att väckarklockan inte fungerar vissa dagar.
Vad har vi på agendan i dag då? Vi tänkte ta oss en tur till kyrkogården och tända lite ljus. Jag funderar på att laga en mustig gryta som kan stå på spisen och vänta tills vi kommer hem. Sen blir det nog familjemys resten av kvällen.

RSS 2.0