Tonfiskmacka thailandstyle

Egentligen är det ingenting thailändskt över den här mackan annat än presentationen och att dom alltid hade majonäs och ketchup på. Det kan låta lite skumt men det passade väldigt bra. 
 
Börja med att göra rödlökspickles. Skala och dela en liten rödlök. Skiva så tunt du kan. Lägg i en liten skål. Strö över några regäla nypor flingsalt. Häll på 1 msk vitvinsvinäger och 1 msk vatten. Massera in saltet i löken med en ren hand och pressa ner under lagen. Låt stå 10 minuter och dra.
 
Rosta tre brödskivor per person. Bred med ett tunt lager smör. Lägg på skivad tomat, gurka och rödlök/rödlökspickles. Bred nästa skiva och lägg på med smörsidan nedåt. Fördela tonfisk ovanpå. Ringla ketchup över. Bred sista skivan med majonäs och lägg på( majjosidan nedåt). Vill du vara lite tjusig så delar du mackan diagonalt så att du får två trekanter. Servera gärna med pommes så får du en rejäl måltid.
 
Jag hade lite hackad koriander och skivad chili över sen dagen innan som också slank in i mackan vilket passade bra. Så var inte rädd att stoppa in vad du tycker är gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0