Dagens kändiscitat

mariah careys smarta uttalande...
Ibland undrar man vilken värld dom lever i. Det kan inte vara samma som jag gör...

Slappar söndag...

slappar söndag
Elli o jag gjorde ett ryck i morse och snabbstädade. När plikten var avklarad blev det en lugn och behaglig dag, helt i min smak. Jag orkade inte ens laga mat så vi beställde pizza. Orkade inte resa mig ur soffan o sätta på TVn så jag fick läsa och surfa på iPaden. När batteriet tog slut så orkade jag inte sätta den på laddning så jag fick ligga o stirra in i väggen. Nej, riktigt så illa var det inte men en slapp dag det var det!


Matporr...

matporr eller fruktsnusk?
..har man ju hört talas om!

X-Men: First Class

X-Men: First Class
Filmen handlar om hur X-men bildades och utspelar sig 1962.

Det är sällan som uppföljare är någonting att ha men när Marvel tar fram storsläggan så blir det oftast bra. Det är många små detaljer som gör en xman fan glad. Ett exempel är att dom har orginaldräkter i slutet av filmen. Ett annat plus är att dom vävt in orginalklipp från kubakrisen i filmens handling. Det är inte många som vet hur nära tredje världskriget vi var då...
Betyg: 3/5

fredag...

thank god it´s friday
Har varit ledig idag. Och det har blivit ett besök till bolaget och så har det inhandlats en iPhone. Tyvärr inte till mig, jag behåller min stenåldersmobil till 5:an kommer. Ska strax lufsa iväg o handla lite sushi, mmm...

Oj vad tiden går....

Grattis på mig själv - 2 år
Då har man bloggat i 2 år. Och ärligt talat så tycker jag att det är skitkul. Ibland tar det emot och då blir det inga inlägg på ett par dagar men sen känns det kul igen. Sättet att tänka har faktiskt förändrats, så det händer ofta att jag tänker att det här var en bra grej att skriva om( tyvärr glöms det bort lika snabbt). Kameran har en tendens att åka fram i tid och otid för att dokumentera allt som man gör. Nåja, vi kör väl på några år till...

Bloggare är ett underligt släkte...

bloggerska
..kameran tas fram vid dom mest olämpliga tillfällena!

Hanna

Hanna
Hanna har växt upp i dom Finlänska skogarna. Tränad av sin far att bli en skicklig mördare.

Hade inte så stora förväntningar på den här men den var riktigt underhållande. På sina håll var den lite småskum men gillar man action så var det en hel del sådant.
Betyg: 3/5

Alla sätt är bra...

Kikki bantar...
...tyvärr får jag oönskade bilder i huvudet av den rubriken!

Hurra för spontanitet!

vin till pizzan
Vi satt och funderade på vad vi skulle göra för mat till fredagsmiddagen. Det lutade åt lasagne. Och vi kom på att det skulle vara gott med ett glas vin till. Tjugo minuter i sex slängde vi oss in i bilen och åkte till nationalapoteket. När vi kom hem var alla hungriga och det skulle ta för lång tid att slänga ihop en lasagne så vi gjorde pizza istället. Men det var gott med vin till...

mmm, munkar...
När vi ändå var iväg passade vi på att köpa chocklad och blåbärsmunkar till fikat.

Äntligen...

Nu är det fredagsmys...

Det blir nog en lugn kväll med familjen...

Några kända skådisar...


..innan dom slog igenom!

Bruce Dickinson vs Austin Dickinson
Ligger rock i generna? Själv tycker jag nog att pappa Dickinson rockar röven av sonen men det är ju min smak...

Your Highness

Your Highness
En medeltida komedi om en misslyckad prins äventyr.

Ärligt talat så tyckte jag att filmen sög. Den var inte spännande nog för en äventyrsfilm och inte rolig nog för en komedi. Jag fnissade till några gånger men det var allt.
Betyg: 2/5

Söndag

Vad göra på en Söndag!
Av någon konstig anledning var städningen klar innan 13.00. Det har nog aldrig hänt tidigare. Så idag har det varit en härlig slappar dag. Har lekt lite med en plugin till photoshop, Alien skin snap art 3. Resultatet ser du två centimeter högre upp...

Kräftskiva!

kräftskiva 1
kräftskiva 2
kräftskiva 3
kräftskiva 4
Dagen efter kräftskivan så känner jag mig seg och hänging med en lätt huvudvärk. Undra om jag är allergisk mot kräftor?

kräftskiva 5
Dom frågade: Hamnar vi på din blogg om vi gör så här? Svaret är JA :)

Äntligen fredag...

kräftskiva

Se upp!

Jag ser dig nog
Jag håller ett öga på dig!

Kattopera


Duetto buffo di due gatti betyder ungefär humoristisk duett för två katter.

Dagens fundering...

Dagens fundering

Sucker Punch

Sucker Punch
En ung kvinna blir placerad på ett mentalsjukhus av sin onda styvpappa. För att hantera sin situation skapar hon en fantasivärld där hon ska utföra 5 uppdrag.

Filmen fick dålig kritik men det behöver inte alltid betyda så mycket. Under ett par tillfällen under filmen sitter jag med ett leende på läpparna, helt absorberad av händelserna. Allt är snyggt filmat med ett ovanligt bra soundtrack. Men det räcker inte hela vägen. Den var klart sevärd men inte så bra som jag hade hoppats.
Betyg: 3/5

Var bara tvungen att skriva..

....Alexander Gustafsson! Sveriges enda tävlande i UFC. Jag är grymt imponerad!

Skogspromenad

Rymdtomten själv
Elli
Elli och jag tänkte ta en liten kort promenad. Det var så härligt ute att vi gick vilse i skogen, med flit. Vi var ute i över tre timmar.

Den vilda floden
En humla
Och det blev ett och annat foto också.

Priest

priest
Människor och vampyrer har krigat i århundraden. En präst bryter med kyrkan för att rädda sin kidnappade dotter.

Framtiden, vampyrer och ninjapräster. Kan det bli fel? Nej, det kan det inte! Det känns som den här filmen har skapats för att göra mig lycklig.
Betyg: 4/5

Se upp för dörren!


Inte visste jag att en enkel dörr kunde ställa till så mycket...

Bruschetta med tomatsallad

bruschetta med tomatsallad
Bruschetta är egentligen ingenting annat än en grillad brödskiva med valfri topping. Den serveras oftast som förrätt. Man penslar en skiva lantbröd med olivolja och grillar eller steker den. När ytan är frasig delar man en vitlökskyfta och gnider brödet med.

Tomatsallad kan man variera hur mycket som helst. Här är ett grundrecept. Skär bort kvistfästet på 4 mogna tomater, skär i lagoma bitar. Hacka en gul lök och blanda ihop. Stänk över vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar. Hacka ner färska örter som persilja, basilika eller koriander.

Vill man jazza upp sin sallad kan man ha i: örtsalt, italiensk salladskrydda, vitlök, chili, citron/lime, oregano, timjan, selleri osv.

RSS 2.0