Intresseklubben antecknar...

Svampmacka, mmm...mums...
Nu är det officiellt, jag har inget liv! Sitta o blogga på en lördagkväll. Anneli jobbar och Elli messade att hon skulle käka hos en kompis. Vad gör man då? Jo, då passar man på att slinka ner till ICA o handla champinjoner och getost. Sen blev det varm macka på Rymdtomtens vis( jag lovar, det är en macka under allt gojs!) Hoppas Elli kommer hem till melodifestivalen så vi kan håna alla usla artister :)

Bästa vänner...

Människans bästa vän?
...

Äntligen...

Fredagsmys

The Green Hornet

The Green Hornet
Då har man vart på bio två dagar i rad. Jag hade väldigt höga förväntningar på filmen vilket kanske var synd. Det var inget större fel på den men jag störde mig på karaktären Britt Reids taskiga/själviska attityd. Om man bortser från det så var det massor med action. En kul detalj är att filmen flörtar lite med Bruce Lee som ju spelat Kato i tvserien från 1966. Vid ett tillfälle sätter Kato fingerspetsarna mot bröstet på en skurk och gör en sk one inch punch som är en teknik som Bruce ofta gjorde på uppvisningar. Vid ett annat tillfälle visar Kato sina skisser på olika bilar och där är också en teckning av Bruce Lee.
Betyg: 3/5

Jag sa meccano, ditt jävla as!


...

True Grit

True Grit
Då blev man bjuden på lunch, popcorn/cola och bio igår. På arbetstid! Vi såg True Grit som handlar om en 14 årig tjej vars pappa blir skjuten. Hon hyr en tuff sheriff för att hjälpa henne att fånga den slemmiga skurken. Filmen är en nyinspelning av De sammanbitna(1969) och är gjord av bröderna Coen som ju brukar göra riktigt bra filmer. Och det var den här också. Jag brukar inte gilla filmer med western tema eftersom jag vet att många hästar blir skadade under inspelningen men här användes specialtränade hästar och sfx för scenerna där hästar föll vilket ger filmen ett extra plus.
Betyg: 4/5

Krypteria - For You I'll Bring The Devil Down


Den utvalda

Den utvalda
Ingen vampyrälskare har väl missat House of Night serien? P C Cast har gjort en annan serie( Partholon) som är mer klassisk fantasy. Den handlar om en kvinna som förflyttas till en alternativ värld där hon är en gudinna som måste beskydda sitt folk mot ondskans makter. Serien finns i tre delar på svenska.

Megamind

Megamind
När skurken Megamind lyckas besegra sin ärkefiende Metroman tappar han snart gnistan. För att få tillbaka glädjen i att vara en superskurk behöver han en hjälte att mäta sina krafter mot. Jag måste erkänna att jag gillade filmen skarpt. Knasiga karaktärer, skruvad story och ett klockrent soundtrack.
Betyg: 4/5

Vitlökssmör med citron

Vitlökssmör med en gnutta citron
Det här smöret passar till allt( utom pankaka). Både kött och fisk eller som en smakförhöjande klick i en soppa eller gryta. Tänk på att det ska serveras rumstempererat så om du förvarar det i kylskåp ta fram ett par timmar innan servering.

Börja med 100 gr rumstempererat smör. Riv eller pressa i 3-5 vitlöksklyftor. Skär en cm tjock skiva citron och pressa i saften. Salta och peppra efter smak. Vispa vitt och fluffigt med elvisp. Servera direkt!

Bedlam

Bedlam - ny tvserie
Bedlam är en ny tv-serie på 6 avsnitt. Serien handlar om Jed som ser spöken och flyttar in till sin kusin som byggt om ett mentalsjukhus till lägenheter. Och det kryllar naturligtvis av vålnader. Första avsnittet var spännande och gav mersmak så jag ska nog se resten också!

Då önskar Rymdtomten...

Alla hjärtans dag...

Att det ska vara så svårt...

Felaktiga framtidsförutsägelser!
Det är inte lätt att förutse framtiden men vissa kommer lååångt från målet :)

Fredagsmys...

Mmm, hemgjord pizza, mums...
Efter att ha ignorerat bloggen ett par dar så gör jag en hejdundrande comeback med en nyskapande och aldrig förut sedd rubrik. Nåja, det börjar bli en vana att göra fredagspizza. På den här var det mozzarella, svarta oliver, rostad paprika, majs, kronärtskocka och getost. Ett glas( eller två) rödvin slank också ner. Efter det kollade vi på GoldenEye.

Ge mig sommar...

stoppa vintern...
...NU!!!

Ronja rövardotters förbannelse...

ronja rövardotter...
När jag lade mig tillrätta för att sova igår så slog det mig att filmen Ronja rövardotter måste vara hemsökt. Olle Hellbom( som gjort många Astrid Lindgren filmatiseringar) dog i början av inspelningen och Tage Danielsson som tog över dog efter. Skalle-per, Borka och Lovis har också gått vidare. Och det värsta av allt, Ronja blev kommunist!

Salt

Salt med Angelina Jolie
Min först reaktion när jag såg den här filmen var "Snälla, ät någonting!". Angelina som är så snygg ser ut som ett anorexiaoffer. Och tappar i trovärdighet när hon tampas med skurkar som förmodligen väger mer är dubbelt så mycket. Om man bortser från den detaljen så är hon en av dom kvinnor som verkligen kan lyfta en actionfilm. Så också i denna film som är spännande från första stund. Ett annat plus är att man inte direkt kan lista ut om hon är en dubbelagent eller inte.
Betyg: 3/5

RIP Lena Nyman

Jag är nyfiken - gul
Lena Nyman har satt tänderna i gräset efter en lång tids sjukdom. Hon var med i en lång rad klassiska svenska filmer. Bilden ovan är från "Jag är nyfiken - gul" som var en mycket kontroversiell film när den kom. Många kommer att minnas henne mest som Ronjas mamma i "Ronja Rövardotter".

Pruttgris...



RSS 2.0