Mobil av senaste modell...

pensionärstelefon

Cinemagraph

Blinkar
Någon har döpt om animerade gif-bilder till Cinemagraph och man ser dom på alla bloggar. Här är vårt första försök. Vill du prova själv så hittar du en instruktion
 --> HÄR <--

Äntligen fredag...

Nu är det fredagsmys...
Elli o jag har varit ute o filmat lite. Tänkte testa att göra Cinemagraphy giffar. Nu bär det iväg på kalas, får se om jag orkar göra några animerade giffar i natt.

Criss Angel gör ett strandtrick


Nästa gång jag åker o badar ska jag prova att trolla fram Angelina Jolie och Megan Fox, det är ju värt ett försök. Kan Criss så kan väl jag!

Snabbguide till Japanska namnändelser

Konnichiwa, inte för att jag är en expert i ämnet men efter många års flitigt animetittande så har jag lärt mig några saker. Har du tänkt på att när man säger ett namn på japanska så lägger man i regel till en ändelse tex:

Daniel-san( precis som i Karate kid). Det motsvarar ungefär herr på svenska och visar respekt för den som tilltalas.

Daniel-sama Mycket formelt och används till folk som har högre status.

Daniel-kun För vänner eller yngre, oftast killar.

Elli-chan För vänner som är tjejer. Eller söta/feminina killar( och där kunde jag ju inte använda mitt eget namn).

Elli-pun En slang ändelse om man vill vara knasig/nerdig.

Cowboys & Aliens & Freddie Wong


Får nöja mig med den här till augusti. Och rymdvapnet Freddie har är från den riktiga filmen...

Dagens fundering...

Dagens fundering

Forever 27 Club

Forever 27 Club
Åldern 27 är närmast mytisk bland musiker då många av dom har en tendens att dö då. Nu senast Amy Winehouse. Andra musiker som också är med är Jimi Hendrix, Jim Morrison och Kurt Cobain.


Dagsutflykt Taxinge

Taxinge
Vi tog oss en tur till Taxinge för att prova deras stora kakbuffe.
Mmm, mums fika...
Det smakade mycket bra. Om nom nom...
Promenad i Taxinge
Efteråt tog vi en långpromenad i det härliga vädret. Tänkte att man kanske skulle lyckas förbränna åtminstonde en av godbitarna.
äntligen skugga!
Albylmannen lyckas hitta skugga. Syns det att jag inte är någon större fan av att sola?

Varma mackar pizza style

varm macka m räkor och tonfisk
Jag har experimenterat med att göra varma mackor på samma sätt som man gör pizza. Normalt lägger man på fyllning, ost och sedan gratinerar man. Här brer man tomatsås i botten, ost och fyllningen överst. Lite bakvänt med andra ord men resultatet blir väldigt bra. Man kan använda färdig tomatsås men det tar inte mer än en halv minut att göra själv.

Tomatsås pizzastyle: ta en klutt tomatpuré( 2-3 msk) i en kaffekopp, krydda m salt, peppar och torkad oregano. Vill man ha lite mer sting i såsen kan man ha i lite tabasco och vitlök. Fyll på med lite vatten och rör om. Upprepa till tomatsåsen fått lagom konsistens.

Ta valfritt bröd tex. polarbröd eller formfranska. Bred på tomatsås. Lägg på en näve riven ost. Lägg på valfri fyllning. Här har jag tonfisk och räkor samt toppat med gorgonzola. In i ugnen 200 grader, 10 minuter.

varm macka m svamp o gorgonzola
Här har jag stekt champinjoner några minuter. Svamp brukar innehålla mycket vatten och lägger man dom direkt på mackan så kan den bli väldigt blöt när den gratineras. Sen toppade jag med överbliven gorgonzola.

Bisarrt internetfenomen...

Om du någon gång känt ett sug att se människor stoppa sitt huvud i frysen så googla siffrorna 241543903 och klicka på bilder.

Gantz

Gantz
Två unga män försöker rädda en person som trillat ner på tunnelbanespåret. Tåget kommer och dom blir överkörda. Dom vaknar upp i ett rum tillsammans med andra personer som också dött. I rummet finns en svart sfär som ger dom  uppdraget att jaga aliens som gömmer sig på jorden.

Filmen baseras på en Manga och jag hade riktigt låga förväntningar på den. Men det är ju min genre så jag var bara tvungen att se den. Japanska filmer har en tendens att vara skumma och den här var inget undantag, men av ngn anledning så tyckte jag att den var riktigt underhållande. Så har du tid över och gillar SF så kan du glo på den här, annars kan du låta bli...
Betyg: 3/5

Holy water

Holy water
Nu kan du köpa "Holy water" på en behändig petflaska. Och det är inte ens ett skämt utan produkten finns på riktigt. På baksidan hittar du en varningsetikett: If you are a sinner or evil in nature, this product may cause burning, intense heat, sweating, skin irritations, rashes, itchiness, vomiting, bloodshot and watery eyes, pale skin color, and oral irritations.

Ska nog köpa upp mig på ett par flaskor o stoppa i kylskåpet. Man vet aldrig när det kan komma till användning. Vampyrer är jag inte så rädd för, käkar så mycket vitlök att jag förmodligen är immun. Besatthet däremot är ett allvarligt problem :)

Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - Cirkeln

Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - Cirkeln
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva. De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia.
Alla höjer den till skyarna så det var dax att ta reda på om den kunde leva upp till hypen. Svaret är ja! Kunde inte släppa taget när jag väl börjat läsa. Den får en stark köprekommendation!

Favoriter i repris

Trillingarna diskuterar...
Rymdläskigt spöke
Oväntad spegelbild
En spöklikbild sticker upp ur kaffekoppen
Kom på att det var länge sedan jag gjorde någon rolig bild i photoshop. Så det fick bli några gamla bilder i repris medan jag funderar ut någon ny att göra. Någon som har en ide?

Promenad i trollskogen

rymdtomte bakom sten
Vi tog oss en härlig tur i skogen för att spana in den lokala faunan. Vi fick se både rymdtomtar och troll.
Träd skalat av blixt
En decimeter av sidan på trädet blev bortskalat av en blixt. Det låg flis och träbitar spridda på en yta av kanske 15 meter. Några av bitarna hade slungats djupt ner i marken och var nästan omöjliga att rubba.
trollgubbe dekorerad med skägglav
Vi hittade skägglav som vi dekorerade farsan med. Eller om vi möjligen dekorerade skägglaven med farsan.
Läcker rymdtomte vilar ut
Efter att ha irrat runt bland kottar, stenar och bär så var det dax att ta en välförtjänt paus.


Borta bra men...

jag o dalahästen...
Då var man då hemma från dalarna. Den lilla svarta pricken under dalahästen är jag( inte heffaklumpen) om någon undrar.

Nu bär det iväg...

... till Dalarna. Det kommer förmodligen vara ganska tomt på uppdateringar ett par dagar. Men förtvivla inte, kommer snart tillbaka :)

Det ska börjas i tid...

mmm, alkohol...

Hur tusan ska han toppa det här?

Gandalf

Jamaican bell chili

jamaican bell chili
Då har vi skördat några nävar Jamaican bell chili. Den är väldigt mild och aromatisk tills man kommer till det vita fröfästet, då fräser det till ordentligt. Nu är jag spänd på Ghost chilin( Bhut jolokia) som är världens starkaste. Den är inte halvvägs färdigväxt än men jag håller tummarna för att det ska bli frukter på den i sommar/höst.

Hoppsan...

Hm, satt o småsurfade lite och hittade en bild som jag gjort på en annan blogg. Får erkänna att det var lite smickrande att någon tycker att en bild som jag gjort var så bra att dom vill ha den på sin egen blogg. Och det ska erkännas att jag snor bilder själv. Visserligen aldrig från ngn bloggare utan på stora bildsamlingar med roliga bilder, dom får nästan anses som public domain. Normala fall brukar jag vara noga med att märka upp bilderna som jag gjort själv med mitt bloggnamn så att jag får tillbaka trafik om ngn snor dom men i det här fallet glömde jag det. Nåja, så kan det gå...

Shopping

Mmm, semesterdryck...
Då har vi laddat lite så att vi har ngt att smutta på under semestern. Fast vi är inte totalt alkoholiserade, en flaska går bort. Det vita vinet ska användas till matlagning...

Yay, äntligen...

äntligen semester...
Igår mötte Anneli mig på Hötorget, sen promenerade vi till Skanstull. Vi åkte upp till skybaren i Skrapan för att fira in semestern med en drink. Utsikten var fantastisk, 26 våningar upp och glasväggar. Klientelet i baren var kostymnissar som sippade champagne. Själv var jag iklädd svarta chinos och en t-shirt med döskallar på. Drinklistan var boooring och utan priser( det var säkert hutlöst dyrt!) så det kändes inte som det var värt att lägga våra pengar på. Vi slank in på ett bageri och köpte jättecockies och hallonbullar. Sen satte vi oss på balkongen med en kopp kaffe och njöt av friheten...

Teblomma

Teblomma
När tjejjerna var i kina så köpte dom teblommor med sig hem. Det är en liten boll i samma storlek som en krona som ngn stackars kines buntat ihop blad för blad. När man lägger den i hett vatten vecklar den ut sig som en blomma och det blev ett riktigt gott te...

Ett gott råd!

fire and tweeting
Rädda livet först, twittra sen. Egentligen är det ganska konstigt att man behöver skylta om det men det är klart, alla har ju olika prioriteringar...

Dagens fundering...

mmm sprit...

Photoshop is the shit!


Med Photoshop kan man göra dom mest märkliga saker med bilder. Här har ngn satt ihop photoshoppade bilder från worth1000 som definitivt är värt ett besök om du vill se mer.

Season of the Witch

Season of the Witch
Två korsriddare får nog av att slakta oliktänkare och deserterar. Pesten härjar och man tror att en häxa ligger bakom det hela. Våra riddare får i uppdrag att eskortera häxan till ett kloster för rättegång. Filmen är både välgjord och spännande men jag stör mig lite på dom kristna undertonerna. När man vet att inkvisitionen avrättade tusentals oskyldiga pga en felöversättning i bibeln så ger det mig lite sur eftersmak.
Betyg: 3/5

Fredagsmys...

Nu är det fredagsmys...

Flugfälla


I juli-augusti brukar det vara högsäsong för småfllugor. Och fönstrena måste ju öppnas för att få in luft och då passar dom små odjuren på att smita in. För några år sedan lärde jag mig ett gammalt husmorsknep för att få bort småflugor och det är riktigt effektivt! Fyll ett litet glas med ett par msk äppelcidervinäger. Häll i en droppe diskmedel för att bryta ytspänningen. Fyll på med vatten till ca 3/4 av glaset. Jag brukar ställa ett glas i köket och ett bredvid fruktskålen.

RSS 2.0