Morgondagens ilandsproblem...

Morgondagens ilandsproblem...

Förr i tiden...

gå upp i vikt
..skulle man gå upp i vikt. Nu mer ska man gå ner. Hörde att Angelina Jolie väger 44 kg. Grattis, du vann!

En och annan snyting...


Tänk att våld( på film) kan vara så underhållande. Satt och räknade hur många filmer jag kände igen men tappade räkningen efter 17...

En liten fundering...

fanatiker

Det spelar nog ingen roll om dom är kristna eller muslimer, fanatiker ur alla läger är läskiga...

The Thing

The Thing
Antarktis: En exotisk kontinent av förbluffande skönhet. Den är också platsen för en liten, avlägsen forskningsstation där en banbrytande vetenskaplig upptäckt gjorts. När en främmande livsform grävs fram av en internationell forskargrupp övergår glädjen och spänningen dock snart till en kamp för överlevnad.

Det här är en nyinspelning av den kultförklarade John Carpenters film från 1982. Är den bättre än orginalet? Nej, men det känns ändå som en värdig tolkning. Så gillar du spänning och aliens så är det här en film för dig...
Betyg: 4/5

Mini rysare...Bara så ni vet...

Jag har alltid rätt!

I Ryssland kan allting hända...Han Solo iskuber

Han Solo iskuber
Kommer du ihåg när Han Solo blir fryst till ett block. Nu finns det en form så att man kan frysa is i samma tema. Ett måste för den sanna nerden...

Harry Potter och dödsrelikerna, del 2

Harry Potter och dödsrelikerna, del 2
Allt har lett fram till detta, den ödesmättade uppgörelsen mellan de goda och onda krafterna i magins värld. Ondskan finns överallt och ingen går längre säker men det kan bli Harry Potter som måste göra den största uppoffringen när han en sista gång ställs mot Lord Voldemort.

Det känns lite vemodigt faktiskt, dessa filmer har kommit lite då och då under en tioårs period och nu är det slut. Filmerna har blivit mörkare genom åren men också bättre enligt min smak. Nåja, vila i frid Harry Potter!
Betyg: 3/5

Var det bättre förr?

Var det bättre förr?

Ibland undrar man...

i djurens rike

..vad djuren skulle säga om dom kunde prata. Min katt skulle nog säga -"Ge mig strömming, människoslav!".

Världens dyraste te

mmm, pandabajs te...
En genialisk man vid namn An Yanshi har kommit på att det går att brygga te på pandabajs. Det lär har en mogen, nötig smak och en väldigt distinkt arom. Priset ligger på 500.000 per kilo. Tänk dig att ropa till din partner -"Älskling, kom och mys med mig. Jag har tänt ljus och kokat lite pandabajs te"...


Klockren slogan...

Klockren slogan...

Hur man stannar på toppen!

snövit med dom sju dvärjarna
Snövit och dom sju dvärgarna får en helt ny innebörd....

Är detta civil olydnad?

Civil olydnad?
Eller bara humoristiskt?

Pasta med gräddig tomatsås, kronärtskocka och getost

Pasta med gräddig tomatsås, kronärtskocka och getost
Koka valfri pastasort medan du gör såsen. Grovhacka en gul lök och fräs i lite olja några minuter. Skiva några vitlöksklytor och fräs med( använd rakblad om du vill vara riktigt gangsta!). Häll på en burk krossade tomater och 3 dl grädde. Smula ner en buljongtärning eller lite fond. Krydda med salt, peppar och muskot. Öppna en burk kronärtskockshjärtan och skär i fyra klyftor.  Låt puttra några minuter. Smula ner getost( jag tog 150 gr) och blanda ner pastan.

Full som en kastrull!


Om du undrar så heter mannen i videon Larry och är numera en internetkändis...

Tisdags fräckis

fräckis

Tintins äventyr - Enhörningens hemlighet

Tintins äventyr - Enhörningens hemlighet
Som gammal Tintin läsare så var man ju lite fundersam hur det skulle gå att fånga den speciella känslan i serie albumen. Men jag tycker Spielberg lyckas riktigt bra. Det är fartfyllt, lite småknasigt och väldigt bra animerat. Fast jag saknade proffessor Kalkyl!
Betyg: 4/5

Gammalt djungelordspråk

djungelordspråk

Skogskyrkogården

minneslunden 1
minneslunden 2
Som traditionen bjuder så tog vi en promenad på kyrkogården, tände några ljus och tänkte på dom som inte längre finns hos oss. Det är fantastiskt vackert med alla tända ljus. Det fanns lite mat kvar från gårdagens fest så det var bara att värma på när vi kom hem. Och jag passade på att tulla lite på rommen som jag fick igår.

Party party...

Färspaj
Ingen lyckades vara ledig när jag fyllde år så vi hade ett litet försenat party. Vi bakade bröd och typ köttfärspajer( fast utan kött) med feta och rostad paprika. Vi hade en jätteskål med tomatsallad, hummus, tzatziki och olika sorters oliver.

Elak dvärg?
En elak dvärg kraschade partyt, vi var tvungna att ringa polisen för att bli av med den!

Sprit
Av någon orsak tyckte folk att jag verkade törstig så jag fick två flaskor rom och lite tödtjut. Då var den här helgen räddad...

Ledig...

mmm, munkar...
I morgon får vi hem ett gäng löst folk som förväntar sig mat så våran dag har gått åt till att proviantera på nationalapoteket och willys. Nu ska jag softa en liten stund sen ska jag göra hummus o tzatziki samt slänga ihop ett par pajjer.

RSS 2.0