Valborg

brasa
Vad märkligt det känns! Har ingenting planerat inför kvällen. Elli drar iväg med kompisar vilket gör att Anneli och jag får hitta på någonting själva. Funderar på om man ska åka in till Skansen eller nåt. Nåja, vi får säkert en härlig kväll vad vi än hittar på. Har du några roliga planer för kvällen?

Knasgök

knasgök
Har varit ute och gått långa promenader varje dag under ledigheten. Idag satte jag mig på en bänk för att vila då en märklig man kom och satte sig brevid mig. Jag glodde lite ilsket på honom för att markera att han inkräktade på min personliga sfär men han var för trög för att fatta vinken.

Äntligen fredag...

Fredagsmys
Det ska bli så otroligt skönt att ta det lite lugn några dagar. Det är långledigt och jag har inga större saker inplanerade.

Oväntat...

oväntad farsa

Vad händer när vi dör?

himmel eller helvete

Iron Sky

Iron Sky
1945 flydde nazisterna till månen. 2018 är de tillbaka. USA:s sittande president Sarah Palin tror sig kunna säkra en ny mandatperiod genom PR-tricket att landsätta en afroamerikansk astronaut på månen.

Det märks direkt att det här inte är en hollywoodfilm. Den driver lite för hårt med amerika, sex och nazister. Och det är coolt att filmen till viss del är finansierad av fansen. Scenografin är supersnygg( och svensk). Överlag så är det en riktigt bra film men jag är inte så förtjust i slutet vilket drar ner mitt betyg.
Betyg: 3/5

Biodax

Har en biobiljett som går ut idag så det blir till att dra iväg snart. Vi hade lite svårt att enas alla tre vilken film vi ska se men alla kunde tänka sig Iron Sky så den får det bli!

Tokfarliga experiment...


..i slow motion. Får erkänna att det är väldigt effektfullt men låt bli att prova själv om du inte längtar efter akuten.

Nu är det fredagsrusk..

Blåsippa i glascylinder
..och regnet öser ner. Jag längtar efter att vara ute, grilla och umgås men vädergudarna har andra planer. Anneli köpte hem en flaska sydafrikansk vin och beställde pasta av kökschefen( dvs mig). Så det kan nog bli lite fredagsmysigt ändå.

Om du har tråkigt...


Ett litet skämt brukar pigga upp.

Benjamin syrsa kommer av sig...

benjamin syrsa vs hitler

The Legend of Korra

The Legend of Korra
Någon mer än jag som tyckte att Avatar: The Last Airbender var en av dom bästa animerade serierna som gjorts? Nu kommer fortsättningen som utspelar sig 70 år senare. Aang är död och den nya avataren Korra kommer till Republic City för att lära sig behärska luftelementet. Dom två första avsnitten ger mersmak, det här kommer jag definitivt följa!

Smart?

texting

WTF??!!

snögubbe och snorunge
Jag vaknade. Jag gick upp. Jag tittade ut. En unge gör snögubbe! Jag går och lägger mig igen!

Ge mig en sån här knapp!!!Spelgalning...

spelgalning?
Fick 20 trisslotter från jobbet. Tänkte att det var ju inte så smart av dom när jag får en månadsklöver på 50000 i månaden så får dom leta efter någon annan. Men jag tror att det var en kalkylerad risk, hur stor är chansen att man vinner storkovan? När jag var skrapad och klar så var slutresultatet en vinst på 125 kr. Men jag har i alla fall tur i kärlek...

Real Steel

Real Steel
I en nära framtid är robot-boxning en populär sport. En före detta boxare, och numera misslyckad promotor, tror sig ha hittat en mästare i en övergiven robot och börjar ta sig uppåt i boxningsvärlden. Samtidigt upptäcker han att han har en 11-årig son som vill lära känna sin far.

En lagom spännande och underhållande film som tyvärr faller lite på en amerikansk specialitet, nämligen snyft och moralkakor. Spara sådant till dramafilmer( som jag undviker som pesten). Men eftersom jag gillar robotar så tycker jag ändå att den var mer än godkänd.
Betyg: 3/5

Mmm, chokladägg...

Chokladägg

Då får ni ha en...

Påsk 2012
Man blir aldrig för gammal för påskägg! Vi brukar gömma dom på långfredagen sen när vi vaknar springer vi runt som yra höns och letar efter dom. Har du fått något påskägg?


Det e mycke nu!

Blåkulla
Det har varit full fart hela dagen. Jag började med att beställa ett nytt pass. Sen blev det en tur till bolaget för att fylla på förrådet.  Vidare till Willys, vi hade nästan tomt hemma. Det blev "bara" 8 smäckfyllda pappkassar. Väl hemma bakade jag en ugnsplåt med pizza. Städning och putsning. Nu ska jag bara göra en laddning tzatziki så den kan gona till sig till morgondagen. Sen åker kvasten fram för lite R&R på blåkulla...

Hoppsan...


..så tokigt det kan bli!

Matjesilltallrik med brynt smör

matjesilltallrik med brynt smör
ingridienser
Jag kunde inte låta bli att tjuvstarta lite på påskmaten. Det här smakar gott och ser fräscht ut men är enkelt att laga. Vi börjar med att bryna smöret i en liten kastrull på svag/medel värme. Låt smöret puttra till det börjar bli brunt( ca 5-10 min), ta bort från värmen direkt så att det inte blir bränt. Ta fram ett lagom stort serveringsfat och bottna med skivad potatis. Lägg på skivade ägg och grovhackad matjesill. Dekorera med rödlök och klipp över dill. Ringla över det brynta smöret.

Till detta serverar man förslagsvis knäckebröd, öl och nubbe.

IKEA skämtar aprillo..

IKEA aprilskämt

April april din dumma sill!

skalfria apelsiner
Brämhult har utvecklat skalfria apelsiner. LÄNK


Apotekarnes Julmust

Eftersom det varit en väldigt varm vinter har plantan som man utvinner julmusten från inte kunnat producera något mustextrakt, det kommer därför inte bli någon julmust i år...

Kopia av Mount Rushmore på Öland

Mount Rushmores fyra presidenter ska få sin replika på Öland när Robert Gustafsson, apan Ola, Carl von Linné och Kung Carl Gustaf tar plats i bergbrottet i Degerhamn. LÄNK


Själv försökta jag lura i familjen att Loch Ness-odjuret blivit hittat och att det i själva verker var en jättesköldpadda. Fast dom gick inte på det. Har du blivit lurad idag?

RSS 2.0