Modernt IQ test

 

Månadens fail

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta...
 

Nu får ni passa på att följa mig på Bloglovin

 
Har gjort en ny Bloglovin bild, så att du vet konsekvenserna av att inte följa mig. Kommer smygande med en snigel när du sover som djupast...

Har du någon gång undrat...

..hur man tillverkar Nutella?
 

Rabarbersockerlag

Rabarbersockerlag är trendigt att ha i drinkar just nu och det är superlätt att göra. Häll 2 dl vatten och 2 dl socker i en kastrull. Blanda ner en stjälk rabarber skuren i grova bitar. Koka upp och stäng av värmen. Låt det hela svalna och sila av rabarbern. Förvara i kylskåp.
 
Rabarbermojito:
Lägg 2 limeklyftor och 10 myntablad i ett glas. Muddla eller stöt/mosa med exempelvis ett träslevsskaft. Fyll glaset med en näve krossad is. Sen häller du i önskad mängd ljus rom, måste du ha ett mått så kan 8 cl vara lagom. Fyll på med rabarbersockerlag efter smak, jag tar ungefär hälften av mängden rom. Toppa av med sodavatten.
 
Rabarberlemonad:
 
Ta en sats rabarbersockerlag. Pressa i saften av 2 citroner. Klart.
Det här blir en koncentrat som ska spädas med vatten/sodavatten och massor med is.
 

Morrgan bestämmer!

Det var ett tag sedan katten Morrgan var med på bloggen. Helst skulle han vilja bli buren hela dagen med små hummer och oxfile pauser.

Det är inte lätt att vara förälder...

..eller barn!
 

Söndagsmiddag

Det här är egentligen helgens rester som lagts upp på ett aptitligt sätt. I rullen är det gurk och paprikastavar, blandade gröna blad, persilja, getost, färskost och en tacokryddad röra.
 

Stackars tomat...

Gick igenom gamla bilder och hittade den här. Jag vill minnas att jag tyckte lite synd om den så jag släppte ut den i skogen och vad jag vet lever den där ännu...

 

 


Fredag

Så var det äntligen fredag och helgen kan börja. Har ingenting inplanerat och det känns lite märkligt. Dom senaste helgerna har det varit fullt upp. Fester, utflykter och inte en lugn stund. Ska passa på att njuta av stiltjen och ladda batterierna.
 

Om du någongång undrat...

..varför din papegoja inte pratar.

Gråtande barn

Vem skulle kunna gå förbi?
 
 

Uppmärksamhet

Kände mig lite dum efter att ha tittat på den här videon...
 

Laxrulle

Rör ihop en förpackning philadelphiaost med 2 dl creme fraiche. Finhacka 2 rödlökar och en knippa gräslök och blanda ner. Smaka av med citron, salt och peppar. Bred ett tunnbröd med röran och lägg på ett par skivor rökt lax. Rulla ihop från långsidan. Vi skar rullen i 7 delar och dekorerade med rom och gräslök.
 
Rödlöksröran räcker till ungefär 8 rullar. Får man över passar den utmärkt på ett rågbröd med skivad tomat.
 
 
 

Full fart...

Har tillbringat dagen i rålambshovsparken med ett sälskap på 45 personer. Ska strax iväg på kalas så bildbevis kommer ikväll( eller snarare inatt). Ha en riktigt trevilg lördagskväll, det ska iallafall jag ha!
 

Grattis Harrison Ford

Mannen som spelar Indiana Jones och Han Solo blir 70 år idag. Del 5 i Indysagan är under plannering, han får nog jaga skurkar med rullator...
 

Regn, grisar och familjemys

Då var vi hemma från Dalarna. Det regnade mest hela tiden så det blev inte så många utflyckter utan vi umgicks mest, vilket ju faktiskt inte är så dumt. Visenter och grisfarm passade vi på att besöka.
 
Så här ser bacon ut innan det når din stekpanna. Och jag måste säga att gårdens slogan var riktigt fyndig: Här lever grisarna som riktiga svin!
 

Dalarna typ

Vi drar till dalarna ett par dagar så det kommer kanske bli lite tunnt med inlägg och svar på kommentarer. Men den som väntar på något gott...

Skum spåkärring...

 

Promenad på söder

Vi tog oss en promenad längs södermälarstrand, sen upp på hornsgatan. Vi hamnade på en liten glassbar som jag varmt kan rekommendera. Allt är ekologiskt, utan tillsatser och smakar väldigt bra.
 

En eftermiddag på Haga

Vi tog en liten tur till Haga. Lade oss i gräset och slappnade av.
 
Vi slank in på fjärilshuset och spanade in det färgglada djurlivet.
 
Och det är ju inte bara fjärillar att titta på, här är en vaktel. Vi passade på att klappa koifiskarna som var superkeliga. En envisades med att bita mig i fingret, tyckte tydligen att jag smakade gott.
 

Same same but different...

 
 

Ett dygn på Nåttarö

Svärmor fyllde väldigt mycket, så vi ordnade en liten överraskningstur till Nåttarö. Det regnade när vi åkte hemmifrån och var grått och trist när vi kom dit tidigt på morgonen.
 
Efter mindre än en timme tittade solen fram och det var strålande väder resten av dagen. Här står Elli och njuter av solen och vågskvalpet.
 
Framåt kvällen hamnade vi på Nåttarö krog. Maten var väldigt god men chokladtårtan efter var nog en av dom godaste jag ätit någonsin.
 
Ett klåfinger i näsan! Minou hjälper svärfar att rensa kranen.
 

RSS 2.0