Månadens fail

Då var det dax för en ny omgång med skrubbsår och brutna ben...
 

Haywire

Den frilansande hemliga agenten Mallory Kane hyrs ut för att ta hand om olika globala uppdrag för att göra jobb som regeringarna inte kan godkänna och statscheferna helst inte vill veta om. Efter ett uppdrag att rädda en gisslan i Barcelona skickas hon snabbt vidare till ett annat uppdrag i Dublin. Insatsen går snett och Mallory inser att hon har blivit lurad.
 
Dom har fått till en riktigt bra skådespelarensamble. Vad sägs om Ewan McGregor, Michael Fassbender, Michael Douglas och Antonio Banderas. Huvudrollen spelas av Gina Carano som var den första kvinnan som lyckades knipa en muaythai titel i thailand. Hon var också en föregångare inom kvinnlig MMA. Det filmen lyckas bäst med är actionsekvenserna och slagsmåls koreogrefin som ligger på topp. Synd att dom inte lade lite mer krut på manuset, som försöker vara smart men mest blir förvirrande.
Betyg: 2/5
 

Kul med kvast

Ungefär så här ser jag ut när jag städar, typ...
 

Lugn söndag

Har inte gjort många knop idag. Lite småpyssel och bullbak, fast jag var mest aktiv när det gällde att äta dom!
 

IQ test

Hoppsan, det gick riktigt bra när jag testade min IQ. Vill du också prova så hittar du testet --> HÄR <--
 
 

Midsommar

Tjejen jobbar så vi kommer iväg sent. Men om ett par timmar drar vi iväg till goda vänner på lite sill o nubbe och sen blir det grillat. Ha en riktigt bra midsommar allihop!
 

Dagens citat

 Illa, vem ska då hålla med?
 

Bröllopsdag

Det har varit en ganska intensiv dag. Vi började med att ta oss till Liljevalchs för att titta på en utställning, måste ju vara lite kulturell någon gång per år. Sedan blev det djurgårdsfärjan till slussen och lite promenad på Söders höjder. Vi slank in på en Libanesisk resturang och beställde mezze, det är massor med små rätter och man smakar lite av varje. Proppmätta rullade vi hem på ostadiga ben. Väl hemma blev det kaffe och lyxiga chockladpraliner. Vi hade köpt hem champagne också men det fanns inte plats så den får vi spara till någon annan gång.

Dessa förkortn.

Förkortningar
Kan vara en bra ide att veta vad förkortningen betyder innan man använder den...

Juan of the Dead

Juan of the Dead
När zombies invaderar Havanna tvingas slackern Juan och hans likasinnade kompis att slåss för sin överlevnad. Samtidigt startar de upp ett litet företag som verkar under devisen: Juan of the Dead, we kill your beloved ones.

Titeln på filmen anspelar på Shaun of the Dead som ju också är en zombiekomedi, men förutom genren så är det inte många likheter. Det här är den första kubanska filmen jag sett och det gav faktiskt mersmak. Det utdelas en och annan känga till regimen och humorn är ren slapstick. Vissa scener är rent ut briljanta som tex zombietdansen på ett hustak. Jag har en känsla av att det här är en blivande kultrulle. En liten kul sak är att under inspelningens gång blev polisen larmade flera gånger om dagen av kubaner som inte fattade att det var en filminspelning.
Betyg: 3.5/5

Somliga har det bra...

tårtan smakade bra!
..medan andra får slita. Fast jag ska inte klaga, drar till jobbet lite tidigare imorgon, jobbar några timmar. Sen åker vi båt till möja. Käkar lite god mat, kan väl misstänka att det blir en öl eller 2. Det blir en 12 timmarsdag men det kan bli riktigt trevligt.

Irriterande kedjebrev

gravsten
Jag tillhör den tråkiga skaran som alltid bryter kedjan, men det är kanske dax att tänka om...

Svårt att läsa?

svårläst text?
Jag vet inte vad det säger om mig men jag hade inga problem att läsa texten.

Orsaken till att man inte...

glassmeny i ryssland
..ska äta glass i Ryssland.

Mojo Verde

Mojo Verde
Mojo Verde recept
Mojo Verde är en kanarisk sås med mycket smak. Den passar utmärkt till grillat, kött, fisk och kokta primörer. Gör gärna såsen dagen innan så hinner smakerna gifta sig. Man kan använda vilken olja man själv vill men jag föredrar olivolja. Jag använder en stavmixer men det går så klart att använda en vanlig mixer.

Dela upp vitlöken i klyftor och skala dom. Lägg i en djup smal bunke. Häll i 1/2 dl vinäger, 1/2 tsk spiskummin, 1 tsk salt och koriander/persilja. Mixa till allt blir finfördelat och häll i oljan droppvis medan du fortsätter mixa.

Mojo de Aguacate

Om du vill variera dig så ta bort spiskummin och mixa med en mogen avacado så får du Mojo de Aguacate.

Mmm, smakar kyckling...

nässugning
Ibland läser man saker i tidningar som man önskar att det gick att oläsa!

Nox Arcana - Night of the WolfNerdtest

Alla Star Treks kaptener på samma bild
Titta på bilden ovan. Kan du direkt tala om varför bilden är väldigt speciell så är risken stor att du är en total nerd.

Prometheus

Prometheus
Året är 2093, knappt trettio år innan Alien utspelar sig och arkeologerna Elizabeth Shaw och Charlie Holloway har hittat indikationer på att det finns människoliknande liv i ett annat solsystem. På planeten hittar besättningen ett berg med ett virrvarr av gångar. I djupet lurar inte bara mänsklighetens ursprung utan också dess undergång.

Efter lång, lång väntan var det äntligen dax att se den hypade filmen Prometheus. Jag var lite orolig att dom höga förväntningarna skulle göra mig besviken. Men som tur var lyckas mästerfilmskaparen Ridley Scott leverera. Allt startar i ett makligt tempo med många pampiga scener som långsamt bygger upp förväntningarna. Sen brakar det loss. Noomi Rapace spelar Elizabeth Shaw och får godkänt även om hennes karaktär helt klart är tamare än aliens "Ripley". Det var länge sedan jag såg en riktigt härlig rymdrökare därför får filmen högsta betyg med ett litet minus i kanten att vissa frågor inte besvarades, men det kommer garanterat en uppföljare!
Betyg: 5/5

Nyklippt

Nyklippt
Det har varit fullt upp några dagar med allt från allehanda ärenden till att fira studenter. Jag lyckades i alla fall komma iväg till Sören frisören. Så nu är skägget längre än kalufsen.

RSS 2.0