Varningsskyltar

Vad du bör se upp för i olika länder!
 

Lycklig död?

Den brasilianska bananspindeln brukar räknas som världens giftigaste spindel. Dödligheten för bitna är visserligen liten för det finns motgift och symptomen gör det lätt att se om det är den man blir biten av. På sjukhusen brukar dom spana in skrevet då män får stånd som kan vara flera timmar.
 

Vad gör man på en Söndag?

Själv passade jag på att slinka ner till gymmet för lite Söndagsmotion. Körde crosstrainer och tunga basövningar. Nu ska jag slappa resten av dagen för att samla energi så man orkar med en ny arbetsvecka.
 

Dagens fundering

 

Seriöst?

Vad gör man inte för att bli pigg? Själv tar jag helst mitt koffein i rykande het mugg. För den som undrar så är suppar en tablet som man stoppar upp i 2:an.
 

Tonfiskmacka thailandstyle

Egentligen är det ingenting thailändskt över den här mackan annat än presentationen och att dom alltid hade majonäs och ketchup på. Det kan låta lite skumt men det passade väldigt bra. 
 
Börja med att göra rödlökspickles. Skala och dela en liten rödlök. Skiva så tunt du kan. Lägg i en liten skål. Strö över några regäla nypor flingsalt. Häll på 1 msk vitvinsvinäger och 1 msk vatten. Massera in saltet i löken med en ren hand och pressa ner under lagen. Låt stå 10 minuter och dra.
 
Rosta tre brödskivor per person. Bred med ett tunt lager smör. Lägg på skivad tomat, gurka och rödlök/rödlökspickles. Bred nästa skiva och lägg på med smörsidan nedåt. Fördela tonfisk ovanpå. Ringla ketchup över. Bred sista skivan med majonäs och lägg på( majjosidan nedåt). Vill du vara lite tjusig så delar du mackan diagonalt så att du får två trekanter. Servera gärna med pommes så får du en rejäl måltid.
 
Jag hade lite hackad koriander och skivad chili över sen dagen innan som också slank in i mackan vilket passade bra. Så var inte rädd att stoppa in vad du tycker är gott!
 

Kan det här vara...

..alla mäns värsta mardröm?
 

Gårdagens middag

Chili med ris. Serveras med guacamole och gräddfil. Ovanpå är det hackad koriander, röd chili och krossade nachos.
 

Lugn hemmakväll

Som stora delar av svenska folket tittade vi på melodifestivalen. Det här måste vara en av dom bästa deltävlingarna. Vi konstaterade flera gånger att den här låten sög ju inte( så hårt), och det är väl ett bra betyg. Tycker föresten att man skulle kunna kalla hela tävlingen för Andra Chansen eller möjligen Sista chansen för gamla avdankade idoldeltagare.
 

Nu är det helg!

Har inte kunnat träna på några veckor men idag tog jag mig själv i örat och lufsade iväg till gymmet. Man brukar ju säga att kondition är en färskvara och det känndes. Körde samma träningsmängd som innan uppehållet men det var mest envishet och vilja som gjorde att jag orkade med det. Blir nog en rejäl träningsvärk imorgon.
 
Förlorade väldigt mycket vätska under träningspasset så nu blir det nog en öl eller kanske två. Skål!
 

Alla hjärtans dag

 

Kan man få för mycket semla?

Fick semla på jobbet, dom hade köpt på sig dubbelt så många som behövdes så det blev två var. När jag kommer hem så väntar det semla i kylskåpet. Kan nog trycka ner den också. Tur att det bara är en fettisdag per år...
 
Och jag stör mig på att folk säger fettis-dagen. Det fattar väl alla att det heter fet-tisdagen! OK!
 
 
 

Hasta la vista baby

Har kontaktat Fonus med mina önskemål.
 

Skämmes!

En stor del av Sveriges befolkning vill att detta ska representera oss i melodifestivalen. Suck...
 

Skönt

Dagen började med en begravning vilket ju inte är ett så muntert evenemang. Efter det så har det mest softats i soffan. Ibland behöver man bara pusta ut och slappna av. Hur ser helgens planer ut?
 

Dagen citat

 

Shoppat

Nu har jag tagit mig en tur till Extreme Food butiken. Bland alla knasiga saker så har dom ett stort utbud av chili och texmex kryddor. Jag köpte:
 
Habanero chips. Utsökta och härligt heta. På bara några timmar har jag utvecklat ett beroende!
 
Chipotle i adobosås. Rökt Jalapeno i en tomat/vinägersås. Ger röksmak och en mild hetta till Mexikanska grytor som chili con carne.
 
Bhut Jolokia. Även kallad Ghost chili. Världens starkaste chili enligt Guinness rekordbok. Det är dock inte sant, det kommer nya hybrider hela tiden men den är ändå ca 1000 ggr starkare än den vanliga chilin som finns i matbutiken.
 
Mexikansk oregano. Används mycket i texmex mat och har en rund oreganoliknande smak men är faktiskt inte släkt med Europeisk oregano. Förövrigt så ser den Mexikanska oreganon ut som gräs och hade den inte varit märkt så hade jag nog trott att någon försökte sälja på mig en olaglig produkt!
 
Super Garlic. I en asiatisk butik i samma kvarter så hittade jag supervitlök. Kändes som det var en produkt i min smak.
 
 
 
 

Kärlek är...

..att dela med sig!

Extreme food

Fick ett tips om en ny spännande butik. Bajskaffe, ätbara insekter, bacon popcorn och andra gourmetprodukter kan man hitta där. Men det som får mig att dreggla är ett stort utbud av Chili. Hittade flera saker som jag hade tänkt att köpa samlade på ett ställe. En utförligare rapport kommer när jag besökt butiken. Undertiden kan du kolla --> HÄR <--
 

Helgen är här

Då var det dax att slappna av. Tänkte gå ut och handla. Göra spagetti bolognese och vitlöksbröd. Dricka ett glas vin. Man lever ett spännande liv!
 

RSS 2.0