Dagens dåliga

 

Så kan det gå...

 

En dag i djungeln

När man tittar ut och ser snön så känns det väldigt konstigt att för exakt en månad sedan var vi på ett naturreservat i Thailand.
 
 
 Vi kuskade runt på elefantrygg.
 
Och tog en liten flodtur. Dom flesta större djur vilar under dagen då det är som varmast men vi såg några ormar. Som tur var inga giftiga, då hade jag hoppat i spat och simmat tillbaka!
 

Yes, nu är det...

Har betat av några telefonsamtal och andra småärenden som hängt över en. Så min "att göra"-lista är i stort sett rensad. Märkligt vad det känns befriande! Resten av kvällen har ägnats åt familjemys.
 

Ett fat med bullar

Ett fat med nybakta kakor och bullar när man kommer hem från jobbet, det är vardagslyx i all sin enkelhet!
 

Och här har man gått och undrat...

..varför det är så jävla kallt!
 

Utsikt från skanstullsbron

Varje gång jag åker förbi på kvällen så önskar jag att kameran var med. Igår tog jag med Elli, kamera och stativ och ställde mig mitt på bron. Vi var tidigt ute för vi funderade på om det skulle bli fint i solnedgången. Det var 14 minusgrader och vi stod där i någon timme. Fick istappar i skägget och benen var nästan djupfrysta. Men som dom säger, man får lida för konsten.
 

Dropkick Murphys - Rose Tattoo

Sitter och lyssnar på Dropkick Murphys nya skiva Signed and sealed in blood. Föll direkt för den här låten.
 

Tror det är dax för...

..lite fredagsmotion!
 

Varför dinosaurierna sket i skogen!


Helg

Som vanligt pustar man ut när helgen är här. Har inga större planer för dagen. Handla, städa och gymma. Sen blir det nog film resten av kvällen.
 

Osynlig chaufför

 
 

Maten i Thailand

Man kan ju börja med att konstatera att maten i Thailand är billig och smakar väldigt bra. I början blir man nästan överväldigad av menyerna som har mååånga rätter. Sen kommer man på att det är samma rätter med olika fyllning som biff, kyckling, fisk, räkor, skaldjur eller vegetarisk. Det var väldigt praktiskt eftersom 2 av 3 i familjen inte äter kött. Ett normalt resturangbesök brukade landa på ca 150 kr för oss alla tre, inklusive dryck. Portionerna är mindre än vad vi är vana med men det var bara bra, man blir inte lika hungrig i värmen. Och trots att vi ät snacks varje kväll och det blev ett par öl om dagen så gick jag faktiskt ner ett kilo under semestern.
 
Maten serverades ofta på ett vackert sätt och dom var fantastiskt duktiga med kniven.
 
Ville man ha riktigt billig mat så fanns det små gatukök överallt. När man gick tillbaka till hotellet på kvällarna hände det rätt ofta att man tog ett par grillspett var, några nybakade kakor och lite annat smått och gott. För hela kalaset betalade man kanske 30 kr.
 

Bra start på söndagen

Elli och jag har precis kommit hem från gymmet. Körde uppvärmning på crosstrainern och sedan blev det tunga basövningar. Man börjar ju bli värsta gymråttan...
 
 

The Hobbit

Trollkarlen Gandalf Grå och de tretton dvärgarna Dvalin, Balin, Kili, Fili, Dori, Ori, Nori, Oin, Gloin, Bifur, Bofur, Bombur och Torin dyker upp hos Bilbo och värvar honom till ett äventyr. Bilbo är en riktig hemmamysare som helst av allt vill äta mat, läsa böcker och röka pipa i sin trädgård med utsikt över Fylke. Och nu blir han, ytterst motvilligt, del av den lilla trupp dvärgar som ska ta tillbaka sitt hem Ensamma Berget från draken Smaug.
 
När jag hörde att det skulle bli en trillogi av den tunna boken Bilbo så blev jag väldigt fundersam hur dom ska fylla ut tre filmer. Dom har hämtat material från appendixen till sagan om ringen och stoppat in Orcer i handlingen. Den första halvtimmen rör sig i ultrarapid men sen brakar det loss. Jag är ett stort fan av första trillogin och hade höga förhoppningar inför The Hobbit. Det når inte riktigt upp i samma klass men är ändå riktigt bra.
Betyg: 4/5
 
 

Helgtaggad

Så skönt att arbetsveckan är slut. Visserligen var det bara 2 dagar men man måste ju mjukstarta det nya året. Det känns lite overkligt att vi var i Thailand för en vecka sedan. Och jag har inte riktigt kommit igång med bloggandet än. Däremot har jag varit så duktig att jag gymmat både i Tisdag och idag( *klappar mig själv på axeln*). Och i kväll blir det bio, resten av helgen är oplanerad så vi får se vilka äventyr som väntar...
 

Ultimate Fails Compilation 2012

 

Randombilder

 
Krabi town. En elektrikers mardröm!
 
Vissa solbadare hade glömt att raka sig.
 
Jag är inte så mycket för fotboll men thailands nationalsport var inte helt fel att se på plats.
 

RSS 2.0