Då får ni ha en...

 

Helgen är här

Så skönt det är att vara ledig. I veckan så har jag blandat Persikt och Finsk matkultur. För första gången så har jag smakat Memma som är en Finsk Påskdessert. Det ser ut som en kladdkaka men är gjort av malt och rågmjöl. Vi var ett gäng som provade och dom fleste blev inte så imponerade. Själv tyckte jag att det var ok men ingenting att längta efter. Någonting att längta efter var däremot Persiskt grönsaksris med lax som jag blev bjuden på. Har inte ätit så mycket Persisk mat tidigare men det gav mersmak.
 
En annan kul grej som hände i veckan var att jag fick en Galaxy Tab 8.9 från jobbet. Så nu har jag 2 surfplattor. Har inte hunnit leka så mycket med den ännu men en utförligare rapport kommer snart.

Avskräckande straff?

Jag har visserligen inte snattat sen jag var runt 12 år och har inga planer på att börja igen men hade jag sett den här skylten skulle fingrarna definitivt hållas i styr.
 

Pigg

Misstänker att det kommer bli en sen natt. Har nog klunkat i mig lite för mycket kaffe. Nåja, behöver inte så mycket skönhetssömn :)
 

Någon som bryr sig?

Nog förstår jag också att det inte gör någon större skillnad om man släcker all el under en timme. Men det är ett sätt att visa att man bryr sig och att det spelar roll vad man gör i vardagen. Skrämmande nog var det inte så många som ville delta. När jag tittade ut lös det i dom flesta fönstrena. Suck!
 

Looper

Looper utspelar sig i en framtid där maffian blivit högteknologisk och tidsresor är en del av vardagen. Yrkesmördaren Joe genomför avrättningar som hotar att förändra både nutid och framtid eftersom måltavlorna befinner sig i andra tidsepoker. En dag får Joe ett nytt uppdrag och inser att det är sitt framtida jag som han måste döda.
 
Ibland vill filmskapare verka smarta så dom låter handlingen hoppa fram och tillbaka så att tittarna inte ska fatta någonting( tänk Inception). Jag är inte ett fan av det sättet att skapa film. Senare delen tar sig och slutet är riktigt bra, vilket gör att den får godkänt men inte mer.
Betyg: 3/5
 

Dagens visdomsord

 

Varningsskyltar

Man kan ju fråga sig hur nödvändiga dessa varningar är?
 
 

Var är våren?

Vid den här tiden förra året hade snön smält bort, solen sken och det var 10 plusgrader. Solen skiner visserligen men det är kallt som fan och äckelsnön ligger kvar. Nej min kära(?) vinter, nu har du gjort ditt för i år. Nu kan du packa och dra!
 

Pedagogisk grammatik

Om en lärare hade lärt ut grammatik så här kan jag lova att det skulle vara skitenkelt för ungjävlarna att lära sig utav helvete!
 
 

Lördagen den 9 Mars

Det blir en lugn och mysig lördag. Har gymmat med Elli någon timme. Ska hälla upp ett glas vin och laga en  gräddig och vitlöksstinn pasta.
 

Chilisås

Hemma hos oss är det två personer som älskar riktigt het mat och en som vill ha det lite mindre starkt. En bra lösning så alla är nöjda är att ringla över lite hemmagjord chilisås. Det blir så mycket godare om man gör den själv. En köpesås är dessutom kokt vilket minskar näringsvärdet. Min variant är en riktig vitaminbomb och eftersom den är rå så blir färgen ljusare. Den håller inte lika länge men den är så god att den går åt snabb.
 
Såsen får regält sting utan att vara superhet. Vill du att den ska vara mildare så dela på chilin och skrapa ur kärnorna. Vill du att den ska vara starkare stoppar du i 1-2 birdseye( thai) chili.
 
Det här behöver du:
 • 6 röda chili
 • 10 skalade vitlöksklyftor
 • 1 liten kvist koriander
 • 1 citron( saften)
 • 1 dl olivolja
 • en nypa salt
Mixa alla ingridienser till önskad konsistens. Smaka av om det behövs mer salt/citron.
 
Servera till allt utom pannkaka.
 

Vart kan man hitta dom?

Skulle behöva ett par stycken! Mina planer på världshärravälde går lite trögt just nu.
 

Dagens 5 positiva

När dagen börjar lida mot sitt slut brukar vi sätta oss ner tillsammans och räkna upp 5 positiva saker med dagen. Ibland kan det vara en utmaning att hitta positiva saken en vanlig vardag när ingenting särskilt har hänt men om man vill så går det. Som tur var så brukar vi sällan ha det problemet. Här är mina 5 positiva:
 1. Började dagen med att titta på Bellator( en kampsportstävling).
 2. Har dammat, damsugit och torkat golven. Så nu är det rent och fint!
 3. Åt god mat med tända ljus, satt och pratade länge vid matbordet.
 4. Har inte ätit choklad sen förra helgen men idag blev det en bit till kaffet.
 5. Blev rätt så nöjd med smilisen ovan!
Som du ser kan det vara både stora och små saker som förgyller dagen!
 

Nikon Vs Canon

 

RSS 2.0