Halloween

Kommer inte hinna karva någon pumpa idag. Först blir det jobb sedan går vi ut och käkar på en Persiskt resturang. Får göra som alla andra och blanda ihop Halloween med alla helgona helgen. Här ser ni förra årets pumpa.
 

Pumpor

På torsdag är det ju Halloween så vi passade på att köpa två små pumpor. Vet inte riktigt hur jag ska karva dom men blir det bra( eller skrattretande) så lär ni nog få bildbevis.
 

Nya tvserier

 
 
Det känns som det dräller av nya tvserier. Men ibland så kommer det också nya i min smak. Ingen av dessa har haft premiär på svensk tv men är du nyfiken så finns dom att streama( eller ladda hem).
 
Dracula:  Dracula återvänder till London för att hämnas.
 
 
The Originals:  En spinnoff från Vampire Diaries. Mer vampyrer till folket, yay!
 
 
 
 
Witches of East End: Häxor kan ju vara spännande!
 
 
The Tomorrow People: Sist men inte minst superkrafter.
 
 

Det är ju ändå fredag

Fyllde på föråden med lite drickbart. Estrella Damm var favoritölen i Barcelona. Tänkte prova om det är lika gott i höstmörka Sverige. Lite oväntat bryggs det indiskt öl i hökarängen. Dyra som fan är dom men man måste ju vara lokalpatriot och smaka.
 
Det är ju ändå Fredag. En kopp kaffe och pecanwienerbröd slank ner till frukost.
 

Hösten

Kom på att jag inte tagit någon höstbild ännu. Tänkte vara lite annorlunda och ta en bild på natten. Men man säger ju att "på natten är alla katter grå". Så inga av höstens vackra färger ropade fota mig. Får prova på dagen istället.
 

Calzone typ

Jag utgick från ett färdigt pizzakit. Strimlade 3 gula lökar och två paprikor. Fräste i olivolja till dom karameliserades. Kryddade med salt, peppar, oregano och vitlök. Rullade ut pizzadegen och lade fyllningen i mitten på längden. Tillsatte tomatsås och 250 gr riven ost. Vek ihop mot mitten och nöp ihop kanterna. Gräddade i 200 grader ugn ca 15 min. Servera gärna med hemmagjord pizzasallad.
 
 

Barri Gotic

Barri Gotic är Barcelonas motsvarighet till Stockholms Gamla stan. Äldre byggnader och trånga gränder. I utkanten av kvarteren hittade vi ett skumt monument. Har ingen anig vad det står för men var ju tvungen att ta en bild. Jag gjorde missen att bara ta med ett porträttobjektiv men tog tre bilder som blev ett stående panorama i photoshop. Helt ok.
 
Efter några timmars promenerande måste man ju läska strupen. Dom säger ju att det inte är billigt i Barcelona men en öl, läsk och lite tilltugg för 25 kr kan jag leva med.
 
 

Tvåsiffrig

För två år sedan tyckte jag att det var dax att dra i handbromsen, jag vägde då 113 kg. En liten aning för mycket. Genom att minska ner på godsaker och aldrig ta mer än en portion av maten oavsett hur gott det var gick jag sakta men säkert ner till 105 kg. Sen tog det stopp. Mitt mål var att gå ner under 100. Någon gång i slutet på Augusti provade jag att köra en dag periodisk fasta och det gick hur bra som helst. Så det har jag förtsatt med. Tre dagar har jag fuskat, två när vi var i Barcelona och en när jag var förkyld och inte orkade bry mig. Ändå har jag nu nått mitt mål att vara tvåsiffrig. Nästa mål är att komma under 90 kg men det lär nog ta några månader till.
 
 

Hemma

Då var man hemma igen. Jag skulle vilja säga "hem ljuva hem" men ärligt talat så hade jag gärna stannat kvar i Barcelona. Där gick jag omkring i t-shirt, här har man långärmad tröja och jacka. På kvällarna hade vi drygt 20 grader och det var naturligtvis varmare på dagarna. Det blev många långa promenader och massor med god mat( och en och annan cerveza). 

Dax för en minisemester

Då åker Anneli och jag en sväng till Barcelona. Vi ska kolla på konstiga hus( har hon bestämt) och smaska på tapas( har jag bestämt). Så ni får ha det så bra i det svenska regnrusket...
 

Kanelbulle...

..ska man ju äta idag säger dom. Vi köpte Stockholms största på Saturnus. Den räckte till oss alla tre och det blev en bit över. Allt som är värt att göra är värt att överdriva!
 
 

Då var det Oktober

Höst? Redan? Nej!
 

RSS 2.0