Brie Macka

Ibland kan det vara skönt att slippa laga mat och göra en matig macka istället. Här har jag brett en skiva ciabatta med smör och lagt den i en het stekpanna för att få lite färg och knaper. Jag hade potatas bravas-sås( i princip är det majonäs smaksatt med vitlök och rökt paprika) över sen tidigare så den åkte på. Hemodlad ruccola och skivad tomat. Några rejäla skivor brieost. Dekorerade med groddar och persilja.
 

Vinterresa bokad

Det är ju inte så dumt att ha nånting att se fram emot! I januari drar vi till Fuerteventura. För första gången kommer vi ha helpension så risken är stor att man kommer rulla hem.
 

Braziliansk Lemonad

Försök att hitta ekologisk lime eftersom du mixar med skal och allt, annars får du skrubba under hett vatten for att ta bort så mycket bekämpningsmedel som möjligt. Braziliansk lemonad är väldigt läskande och tar bara ett par minuter att göra.

 

2 lime ( plus en extra för dekoration)
1 dl socker
3 msk sötad kondenserad mjölk
7 dl vatten

 

Skär av toppen och botten på limefrukterna och dela i mindre bitar. Stoppa ner alla ingridienser i en mixer och kör 10-20 sekunder. Sila bort skalresterna.

Servera med skivad lime och massor med is. Njut!

 

 

Midsommar i SkogåsEfter en härlig silllunch sitter vi och röker ciggar. Senare blir det grillat och jag får nog ransonera drickat. Klockan är inte sex och jag får erkänna att det snurrar lite. Lätt att ta en hutt för mycket när man har trevligt sällskap...

RSS 2.0