Dagens middagElli och jag passade på att ta en långpromenad i det vackra vårvädret. På vägen slank vi in på en thaimats sylta och smorde kråset.

Earth hourDå har jordens timme inletts. Alla lampor är släckta och ljusen är tända. Passar på att ha familjemys..

Äntligen helg!

 
 
 
Anneli jobbar och Elli är på fest så här sitter man ensam och övergiven. Fast ska jag vara ärlig så är det riktigt skönt. Har hällt upp en bamsegrogg, tänt några ljus och skrämmer grannarna med tung rock på hög volym.
 

Whisky provningDet är ju ändå lilllördag. Då kan man väl unna sig en liten whiskyprovning. Sen blev det några öl för att runda av kvällen. Tja, går ju inte upp innan 6.30 så det är lugnt. Sov gott :)

Vårfrudagen

Eftersom jag är lite motvalls hoppade jag över våfflorna och käkade pasta med saffransdoftande skaldjurssås.
 

Morrgan och jagHerrarna i familjen har fredagsmys.

Muffins frittata

Frittata är en slags fylld omelett och jag gjorde dom i en muffinsplåt för att få små portionsfrittator. Receptet kan varieras med kryddning och fyllning så det passar din egen smak. Hacka 2 gula lökar, 1 röd paprika och 1 stjälkselleri. Fräs på i olivolja till det börjar mjukna. Krydda på med 1 tsk var av mald koriander, spiskummin och paprikapulver. Låt fräsa med någon minut så kryddorna rostas lite. I en bunke blandar du ihop 500 gr keso och 5 ägg. Krydda med salt, peppar och sambal efter smak. Rör ner grönsakerna. Fyll en smord muffinsplåt med smeten. Grädda i ugnen 200 grader ca 15 minuter eller till dom fått fin färg.
 
Servera med blandad sallad och en god röra/sås.
 

Härliga vårväderTog en lång promenad i solskenet och såg både blåsippor och ekorrar. Måste passa på, det ska ju komma snö till helgen...

Dagens andra semlaKöpt på Thelins, med hemgjord mandelmassa. Måste vara årets godaste!


Mellis med 6 åringarnaDagens första semla!

Välkommen till 2000 talet...

Då har jag bytt ut min antika mobil mot en lite modernare. Den första appen blev blogg.se så nu kanske det blir lite mer fart här...
 

RSS 2.0