Svampmacka med kräftrumpor.

mmm, svampmacka...
Det här var riktigt gott. Har du varit ute och plockat svamp så ska du prova det
här. Vi hade mest tratt och höstkantareller men även svart trumpetsvamp, karl
johan och smörsopp. Man kan använda vilka svampar man vill utom möjligen
fotsvamp...

Hacka en gul lök. Fräs i smör på medelvärme. Löken ska inte ta färg utan bli lite
genomskinlig. Häll i ett par nävar blandad svamp och låt fräsa med ett par
minuter. Häll på 2 dl grädde. Häll i ett par msk vitt vin om du har över eller pressa
i ett par droppar citron. Salta och peppra efter smak. Ju längre tid du låter allting
puttra desto tjockare konsistens kommer du att få. Ta av från värmen snäppet
innan det blivit lagom för när svampen svalnar kommer den att tjockna lite till.

Bre ett gott bröd. Lägg på en näve sallad, jag använde ruccola. Klicka på
svampen. Krama ur lagen ur en näve kräftstjärtar och fördela över svampen. Ta
fram kameran och ta bilder till din blogg. Hugg in med god aptit!


Kommentarer
Postat av: Chilla

MEN HJÄLP VAD GOTT !!!!!

2010-09-18 @ 10:04:12
URL: http://rymdblomman.bloggagratis.se
Postat av: Trollstina

Oj, vad gott och vi är inte inbjudna men låt er väl smaka

2010-09-18 @ 13:31:42
Postat av: Ronén

Lovely! Ska försöka mig på denna nån gång, helt klart :-)



Fast plocka svamp lär jag göra i affären.

2010-09-18 @ 22:16:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0