Earth Hour 2012

Earth Hour 2012
Om det hjälper så mycket vet jag inte men man gör vad man kan. Och det är en ursäkt att tända massor med ljus och umgås...

Fredagsfräckis

Pratar om sex...

Lek med ram


Tyckte det här var lite coolt, funderar på att göra en egen ramvideo...

Tvtips - Zombieland 21.00 TV6 ikväll( torsd.)

Zombieland
En fegis vid namn Columbus har för vana att fly från det som skrämmer honom. Tallahassee är däremot inte rädd för någonting alls. I en värld som har tagits över av zombies är dessa två de perfekta överlevarna, men nu måste de möta sina hårdaste motståndare hittills - varandra.

Tycker du om zombiefilmer så se till att bänka dig framför tvn, det ska jag!

Mansgriseri?

mansgrisigt tvättråd

Provar nya camouflagedräkten

camouflage
Ibland vill man vara anonym och då sätter man på sig sin camouflagedräkt och smyger ut i skogen. Helt osynlig blir man ju inte men nästan...

Våffeldagen

Våffeldagen
Om ett par timmar blir det våfflor med sylt och grädde, mums. Ska du äta våfflor idag?

Ska kyrkan lägga sig i?

Svälja eller spotta?
Personligen tycker jag att man måste få välja själv om man ska svälja eller spotta!

Glöm inte bort att...

Mario
..säkerhets kopiera dina bilder lite då och då! Har som mål att göra det en gång i månaden men det har en tendens att glömmas bort. Tog tag i saken ikväll och det visade sig vara ett halvår sedan sist och 24 gig bilder.

Adam och Eva

Eva och Adam som kineser

Jennifer Estep - Spider's Bite

Jennifer Estep - Spider's Bite
De kallar henne Spindeln och hon är söderns mest fruktade lönnmördare - men steker också kött på krogen Pork Pit. I egenskap av stenelementar hör Gin minsta rörelse i gruset under fötterna och även hur bergen vibrerar i fjärran. Ismagin är behändig för att tillverka knivar som är lätta att förstöra efter dådet. Hon använder dock inte magi i yrket om hon inte måste, av ren yrkesstolthet.

Det här är första delen i en serie som hittills utkommit i  6 delar( det kommer fler!).  Gillar du hårdkokta övernaturligheter kan det här vara någonting för dig. Och naturligtvis är bokens skurk en vampyr, vilket vi gillar.

Ta fram papper och penna...

5 fakta om Rymdtomten
..intresseklubben antecknar.

Glöm inte säkerheten...


..när du leker med lasersvärd!

Jimmy Carr 3

Jimmy Carr
Mer Jimmy Carr Här och Här!

Äntligen fredag...

Shimon Peres skriver på Mark Zuckerberg vägg...
För någon vecka sedan var Shimon Peres på facebooks högkvarter och skrev på Mark Zuckerberg vägg. Den bilden sprids som en löpeld på nätet med olikta texter. Jag kan ju inte vara sämre än att göra en egen variant.

Diet råd...

ät inte sälen! hajar du?

Rökning dödar...



Arrietty

Arrietty
Det här är historien om en familj med småfolk. Under golvplankorna i ett stort hus, i en vildvuxen och magisk trädgård i utkanten av Tokyo, bor den lilla 14-åriga Arrietty med sin småfolks familj.

Filmen är gjord av Studio Ghiblis som ligger bakom bla Min granne Totoro. Den är mindre surealistikt än deras tidigare filmer och går i ett långsamt tempo. Dom har lagt mycket energi på detaljer och bakgrunden. Om du gillar anime och vill prova någonting annorlunda kan den vara något för dig.
Betyg: 3/5

Var det här en bra ide?


Blir alltid lika förvånad över vilka saker fulla människor tycker sig klara av. Nåja, har han dåligt omdöme så får vi någonting att skratta åt.

Dagens kändiscitat

Megan Fox säger kloka(?) saker...
Bra tänkt Megan! Men om alla lade sig att sova samtidigt så skulle det vara världsfred i 8 timmar...

The Three Musketeers

The Three Musketeers
Efter ett misslyckat uppdrag lever de en gång i tiden så kända musketörerna Athos, Porthos och Aramis ett liv i skymundan, men de väcks till liv av den unga och äventyrslystna D’Artagnan som kommer till Paris för att uppfylla sin dröm - att bli en musketör.

Alexandre Dumas äventyr måste vara ett av filmhistoriens mest inspelade, det här är den 33:e versionen. Och det är fartfyllt med mycket action. Fäktscenerna är spektakulära. Tyvärr blir skådespeleriet lite platt på sina håll. Men på det hela taget så är det här underhållande för stunden, trots att Legolas har glömt sin pilbåge.
Betyg: 3/5

Soft fredag...

taco och filmkväll
Det blev en lugn hemmakväll med familjen. Anneli gick loss med hackkniven och fyllde skål efter skål med grönsaker. Jag gjorde tacofärs, guacamole och vitlökssås. Sen var det filmtajm.

En av smakerna...

Mmm, viagraglass...
..är säkert populär bland äldre herrar!

Den sista dokusåpan

Den sista dokusåpan
Sveriges svar på The Walking Dead. Ett gäng b-kändisar åker buss till okänd ort för att spela in en dokusåpa. Ett aggresivt virus förvandlar folk till zombies. Naturligtvis missade jag premiären men det spelar ju inte så stor roll nu mer när man kan se allt på nätet. Först avsnittet var blodigt, lite töntigt och gav b-films känsla vilket är precis som det ska. Jag kommer definitivt se vidare!

Just det...

En korkad katt...

Lunchmacka med kantarell

kantarell macka
Har ju glömt att visa helgens lunchmackor. Jag bottnade en baguette med ruccola och mangold. Sedan hade jag på några rejäla klickar kantarellstuvning. Jag toppade det hela med alfalfagroddar och hackad persillja.

Ett enkelt sätt att göra kantarellstuvning: fräs en skivad gul lök några minuter. Stoppa i ett par grabbnävar kantareller och fortsätt fräsa till vattnet i kantarellerna försvunnit. Häll på 3 dl grädde. Grädden tjocknar ju längre du kokar den och du bestämmer själv vilken konsistens du vill ha. Pressa i ett par vitlöksklyftor och smaka av med salt och peppar.

Läkekonsten avancerar...

Lagat med photoshop

Knockout

Med sådana vänner så behöver man inga ovänner...

Finbesök från dalarna

Här är dom samlade
Farsan och Birgitta tittade över ett par timmar. Det var så fint väder så vi släpade ut dom på en promenad( dom var inte direkt svårövertalade).

Fruktsallad med grädde och chokladflis
Sen blev det middag och bara för att vi hade så trevligt sällskap så blev desert också( något som vi nästan aldrig har). Fruktsallad med en klick grädde och chokladflis. Mycket gott i all sin enkelhet!

Var finns hjälpen när man behöver den?

Nödrop

BananPlättar

Bananplättar
Bananplättar ingridienser
Stoppa ner alla ingridienser i en skål, mosa ihop med stavmixer. Grädda i plättlagg, en rågad msk/plätt.

Receptet hittade jag på Madeleins blogg. Jag la till salt och bytte olja till smör för att anpassa till min smak. Det här är perfekt vardagsmat, det tar inte mer än ett par minuter innan du steker din första omgång plättar.

Vila i frid, vitlökspressen!

Trasig vitlökspress...
Ok, jag vet att det är ett ilandsproblem men jag vet inte hur många vitlökspressar som gått sönder genom åren. Ska det vara så svårt att göra en som håller ett år åtminstone.

RSS 2.0