Uppfostrings tips...

uppfostring
Det är en pappas privilegium att ge knasiga svar på nyfikna barns frågor...

Årets första semla

mmm, semla
Stora delar av dagen har ägnats åt städning. På kvällskvisten tyckte vi att en semla skulle sitta bra. Och det gjorde den. Mmm, fattening...

Cowboys & Aliens

Cowboys & Aliens
En främling med minnesförlust vandrar in i ökenhålan Absolution. Den enda ledtråden till hans förflutna är ett högteknologiskt armband runt hans ena handled.

Aliens i vilda västern, kan man verkligen kombinera så? Svaret är nja, det är underhållande för stunden men det känns väldigt förutsägbart.
Betyg: 3/5

Costa Concordia

Costa Concordia
Nya fakta om Costa Concordias förlisning har kommit fram...

En snoppvärmare kanske?

Snoppvärmare
På Ebay kan man ju som bekant hitta det mesta. I vårat kalla klimat kanske denna snoppvärmare i form av en åsna skulle passa bra...

Tack så mycket :/

...
Satt o pillade i photoshop på en rolig(?) bild som jag tänkte lägga ut på bloggen. Tog en liten paus för att titta på Grimm. När det närmar sig slutet blir det strömavbrott i en knapp timme. Så jag missar slutet på Grimm plus att bilden försvann. Nåja, ideen finns ju kvar till en annan gång, orkar inte börja från början idag.


Jag har märkt att...

fräck tshirt
..jag oftare får kommentarer om jag drar ett skämt på svenska än om det är på engelska. Det får mig att fundera på folks engelskakunskaper. Om jag skulle ha den här tshirten på mig när jag gick till jobbet, skulle någon reagera?

Skogspromenad

snöbär med snö
vinterlandskap med snö
Idag har det ju snöat mest hela dagen. Under ett kort uppehåll sprang vi upp till skogen( nåja, lufsade i makligt tempo) för att få lite frisk luft. Vi tänkte gömma oss bakom en buske o kasta snöbollar på gamla tanter men det kändes lite osnällt så vi kastade snöbollarna på några småbarn istället.

Matlagningens hemlighet...

delikata kryddor...
Jag får ofta frågan hur det kommer sig att min mat smakar så bra. Mitt svar brukar bli att det hänger på kryddningen.

Äntligen...

Nu är det fredagsmys
Har inga särskilda planer, det blir en lugn hemmakväll. Tittar förmodligen på vampire diaries och myser med Elli.

Conan the Barbarian

Conan the Barbarian
Efter att hans far mördats och hans hemby utplånats ger sig Conan ut på en blodig jakt på hämnd.

Jag tror att man måste vara ett fan av genren( vilket jag är) för att uppskatta den här filmen. Den är våldsamt överdriven på sina håll. Samtidigt så kan jag inte låta bli att ryckas med. Och skådespelarna gör inte saken sämre. Vad sägs om Jason Momoa, Rose McGowan och Ron Perlman.
Betyg: 3/5

Det gäller att tänka positivt!


Thailand

Krabi - thailand
Det gäller ju att vara ute i god tid. Så nu har vi bokat en resa till Thailand. Vi drar på Lucia. Den som väntar på någonting gott väntar alltid för länge. Bara 331 dagar kvar...

Mer CSI humor

CSI humor

Johnny English Reborn

Johnny English Reborn
Komedier är normalt sett inte min genre. Men jag har alltid varit svag för Rowan Atkinson. Och jag blev inte besviken den här gången heller. Trots dåliga recensioner så hade jag väldigt trevligt när jag tittade och skrattade högt flera gånger och det är väl den bästa mätaren på en komedi. Om du är nyfiken på hur Rowan Atkinsons dotter ser ut så kolla in bruden han snor en hjälm ifrån.
Betyg: 3/5

Skrock?

Fredagen den 13
Läste just en notis på MSN om "13 anledningar att stanna inne". I mina ögon var det en negativ och skrockfull smörja. Själv har jag aldrig upplevt Fredagen den 13e som en otursdag. Har du?

Någon som spelar Zelda?

Dead Link

Fyrverkeri olycka


Det är rena turen att ingen skadades, men det blev effektfullt att titta på!

3D experiment i Photoshop

3D Experiment
Photoshop har ju en 3D motor numera. I ärlighetens namn har jag knappt provat den. Det är lite pilligt först innan man får grepp om alla kontroller. Här har jag ett foto som jag stoppat i en cylinder med hundra procents reflektion, dvs spegelyta. När man väl gjort grovjobbet sparar man, sen kan man snabbt stoppa in vilket foto som helst. Vill du lära dig hur man gör så hittar du en videoinstruktion:
--> HÄR <--

CSI humor

CSI humor

Min lördag...

Gladiatorerna
.. tillbringades på Willys. Fem smäckfyllda kassar med mat blev det. Så nu kan vi äta oss mätta några veckor till. På kvällskvisten snaskade vi chocklad och tittade på gladiatorerna. Och i ärlighetens namn så var det inte lika bra som jag kom ihåg det sen sist. Det blir nog något annat lördagsnöje hädanefter.

Anime kväll

Fairy Tail
Hade en anime kväll igår och tittade på 10 avsnitt av Fairy Tail. Brukar vänta några veckor så att det finns fler avsnitt att se. Vill man inte ladda hem dom så finns det massor av sidor där man kan se dom strömmat.
Jag brukar kolla --> HÄR <--

Dagens kändiscitat

Snooki öppnar munnen

Tonfiskröra

Tonfiskröra
Ibland är det skönt att slippa laga mat. Då brukar vi slänga ihop en tonfiskröra. Duka fram färskt bröd, koka några ägg och skära upp lite grönsaker. Sen får var och en komponera sin egen macka.

Tonfiskröra:

Häll en burk cannellinibönor i en bunke. Mosa ihop med 2 msk majonäs. Blanda ner en burk tonfisk, en finhackad rödlök och klipp i dill/gräslök. Smaka av med salt o peppar. Vill du ha lite mer sting kan du ha i dijonsenap, strimlad chili eller vitlök.

Jimmy Carr 2

Jimmy Carr
Gillar du Jimmy Carr så hittar du mer --> HÄR <--

Nyårs firandet

tuffa gänget...
Vi firade nyår med goda vänner. God mat, masssa snack och lite lagom med dryckesjom.
ljuslykta på g...
ljuslykta i träd
Det har ju blivit poppulärt med flygande ljuslyktor, vi såg säkert ett hundratal. Vi skull inte vara sämre och skickade iväg ett par stycken. En kom inte längre än närmsta träd.
Fyrverkeri
Nyårs smäll...
Lite raketer blev det också förstås, men vi tittade mest på andras. Det känns lite onödigt att elda upp pengar. Trötta och belåtna drog vi hem vid tvårycket.


Gott nytt år!!!

Gott nytt år 2012!!!

RSS 2.0