Continuum


En grupp fanatiska terrorister flyr från sin avrättning år 2077 och transporteras tillbaka i tiden till år 2012. En framtida polis, CPS Protector Kiera Cameron halkar med på ett bananskal. Fångad i det förflutna utan möjlighet att komma tillbaka får Kiera koncentrera sig på att stoppa terroristerna innan de kan utlösa förödelse i våran tid.

Det första avsnittet av den kanadensiska scifi-serien Continuum ger mersmak. Kommer absolut fortsätta följa den ett par avsnitt till. Finns att se/ladda hem någonstans på nätet.

Månadens fail


Det är många som gör illa sig så är du känslig ska du kanske hoppa över.

Glöm inte morsdag...

Morsdag

Grattis Loreen...

Loreen
..det blev ju en utklassning! Poäng från alla utom Italien. Så nu tänker jag bojkotta pasta i 11 dagar. Fast ryska tanterna var ju faktiskt lite söta.

Vilken härlig Fredag!

Lite sprit
Dagen börjar med irritation. Vi åker till Handens centrum för att hämta ut ett pass. Vi möts av en skylt som talar om att polisen har datorproblem och kan inte ta emot passansökningar eller lämna ut pass. Jag kan ha förståelse för att dom inte kan göra nya men ett färdigt pass som ligger där och väntar kan dom väl lämna ut utan att blanda in en dator! Bara för det:

Polis, polis, potatisgris!!!

Där fick dom så dom teg. Att bli dissad i min blogg svider.

Vi gick till nationalapoteket och tröstshoppade lite flytande medicin för att läska våra törstande strupar. En fika hos svärmor blev det också.

Vi myser på balkongen med sushi och cider
När vi kom hem blev det balkongmys med sushi och torr fransk cider, vilket är en kombo som jag kan rekommendera. En timmes promenad i det fina vädret hann vi också med. Så trots en dålig början har jag haft en riktigt bra dag.

Om fotografi på bloggar...

Apfotograf
Jag skrev en ganska lång text om olika saker jag stör mig på när jag ser foton på diverse bloggar. Det blev väldigt bitskt och negativt och jag tycker inte om att klanka ner på andra så den texten raderades. Men snälla:
Ankmunnar, röda ögon och dålig retush. Gör det inte!
Det bästa rådet: är du inte nöjd med bilden så lägg inte ut den på din blog.


Har du någon gång undrat...

målande noshörning
..hur det skulle bli om noshörningar kunde måla tavlor? Den tanken var ny för mig också!

Dagens middag...

klyftpotatis med rödlök, rom och creme fraiche
Efter en härlig varm dag med gassande solsken var det inte helt fel att smörja kråset med klyftpotatis, blandad sallad, creme fraiche, rödlök och rom.

Ett vänskapligt råd till alla män...

att argumentera med en kvinna

Charlaine Harris - Deadlocked

Charlaine Harris - Deadlocked
Vampyrkungen över Louisiana, Arkansas och Nevada är i stan och det gäller för Bon Temps vampyrer att visa sig från sin bästa sida. Alltså blir det lite jobbigt när ett lik hittas i Erics trädgård och värre är att liket var en kvinna han nyss druckit av. Det tappra undersökningsteam som ska lösa mordet är Sookie Stackhouse och Bill, vampyrregionens officiella utredare. Sookie går självsäkert in i det hela med den tröstande övertygelsen att för en gångs skull har ett dödsfall ingenting med henne att göra. Där har hon dock naturligtvis fel. Hon har en fiende som inte drar sig för de lömskaste ränkspel för att krossa henne.

Det här är del 13 i Sookie Stackhouse serien som tv-serien True Blood baseras på. Första delen kom ut 2001 och det känns lite märkligt att jag följt den i över 10 år, långt innan vampyrerna började glittra i solen. Som vanligt är hennes böcker sträckläsningsmaterial så gillar du vampyrer och/eller True Blood så ska du absolut kolla upp den här serien!

Självporträtt med fisheye

Självporträtt med fisheye
Dom säger ju att kameran inte ljuger. I så fall vill jag ha pengarna tillbaka!

Det är ungefär så här...

Kalle o Hobbe
..jag tänker mig att min Kristi himmelsfärds dag ska se ut!

Livet är fullt med svåra val...

Scotland

Det är kul att skrämmas...


Extrapoäng för den som vet var bakgrundsmusiken kommer ifrån.

Dagens önskeprodukt

iBlade

Äktenskap för alla?

gaymarriage
I veckan gick Obama ut med budskapet att det är ok med äktenskap mellan homosexuella vilket ledde till stora protester. Jag har svårt att förstå varför vissa känner sig så hotade av detta. I ett fritt demokratiskt samhälle måste alla få bestämma själva hur dom ska leva sitt liv. Det är väl inte så svårt att förså?

Telefonlur

telefon lurare
Dom sista dagarna har det ringt flera gånger och när man svarar hör man en röst som säger -"this is a collect call from microsoft, do you want to accept?". Man behöver ju inte vara ett geni för att räkna ut att microsoft inte skulle ringa collect call till mig. Man kan ju undra vad man skulle råka ut för om man svarade ja...

Just det..

mmm beer

Tror det stämmer...

Wellcome to Hell

Tänkvärda ord...

have fun...

The Darkest Hour

The Darkest Hour
När en oförklarlig katastrof drabbar världen lyckas en grupp turister överleva i Moskvas underjord. De måste nu ta sig igenom den öde storstaden för att leta efter fler överlevande men det är en ny värld som möter dem ovan mark, en farlig, främmande plats som hemsöks av en okänd fara.

Filmen har fått väldigt dålig kritik men den innehåller utomjordingar så då måste jag ju se den. Kanske var det mina låga förväntningar som gjorde det men jag tyckte den var riktigt underhållade. Och lokalpatriot som man är så är det kul att Joel Kinnaman är med i filmen.
Betyg: 3/5

Dagens outfit

Dagens outfit
Dagens svarta klädsel kompletteras av en trendig ytterlåda i marängvit finish från Gucci.

Månadens fail


Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det, men var det där en bra ide?

Tahereh Mafi - Rör mig inte!

Tahereh Mafi - Rör mig inte!
Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej.

Boken har fått bra recensioner och mycket hype, till viss del befogad. Författaren skriver på ett ovanligt sätt och eftersom jag läste den på engelska( Shatter Me) så kan jag inte uttala mig om det gick att översätta på ett bra sätt. Gillar man dystropiska framtidsskildringar så är boken helt klart värd att läsa.

Hittade en gammal reklam...

Smörreklam
..på internet, så det måste vara sant!

RSS 2.0