Chokladganache
Det är inte ofta jag gör desert men idag fick jag ett ryck. Chokladganache brukar ofta användas som fyllning i bakverk men jag fyllde varsin kaffekopp och serverade med mandarinklyftor och smörkakor. Det går att smälta chokladen i micro eller kastrull men risken är stor att det bränns och då smakar det apa( vilket inte är gott, tror jag). Smält i vattenbad så är du på säkra sidan.
Fyll en kastrull med en ett par cm vatten, sätt på medelvärme. Placera en djup tallrik över. Ta 200 g fin chocklad, gärna 70 procent. Smäll chockladkakan mot en bordskant några gånger innan du öppnar den så krossas den i lagoma bitar. Häll ner i tallriken tillsammans med 3 dl grädde. Fyll på med 1 msk smör, 1 msk honung och en nypa salt( jag vet att det låter skumt men salt framhäver chokladsmaken). Smaksätt med rivet mandarinskal( eller apelsin). Rör om med slickepott till chokladen smält( ca 5 min). Fyll på i kaffekoppar( det räcker till 4 st). Man kan servera direkt men jag tycker att det blir godare om man stoppar in i kylskåp en halvtimme.
Kommentarer
Postat av: elfina
yummy yummy!!!
Postat av: Anonym
Hmm, låste provas :)
Postat av: Anonym
Fan! Måste, skulle det va :p
Postat av: Anonym
Fan! Måste, skulle det va :p
Trackback