Chokladganache

Chokladganache
Det är inte ofta jag gör desert men idag fick jag ett ryck. Chokladganache brukar ofta användas som fyllning i bakverk men jag fyllde varsin kaffekopp och serverade med mandarinklyftor och smörkakor. Det går att smälta chokladen i micro eller kastrull men risken är stor att det bränns och då smakar det apa( vilket inte är gott, tror jag). Smält i vattenbad så är du på säkra sidan.

Fyll en kastrull med en ett par cm vatten, sätt på medelvärme. Placera en djup tallrik över. Ta 200 g fin chocklad, gärna 70 procent. Smäll chockladkakan mot en bordskant några gånger innan du öppnar den så krossas den i lagoma bitar. Häll ner i tallriken tillsammans med 3 dl grädde. Fyll på med 1 msk smör, 1 msk honung och en nypa salt( jag vet att det låter skumt men salt framhäver chokladsmaken). Smaksätt med rivet mandarinskal( eller apelsin). Rör om med slickepott till chokladen smält( ca 5 min). Fyll på i kaffekoppar( det räcker till 4 st). Man kan servera direkt men jag tycker att det blir godare om man stoppar in i kylskåp en halvtimme.

Kommentarer
Postat av: elfina

yummy yummy!!!

2012-02-20 @ 21:37:48
URL: http://elfinas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hmm, låste provas :)

2012-02-24 @ 00:10:56
URL: http://www.alboats.blogg.no
Postat av: Anonym

Fan! Måste, skulle det va :p

2012-02-24 @ 00:12:10
URL: http://www.alboats.blogg.no
Postat av: Anonym

Fan! Måste, skulle det va :p

2012-02-24 @ 00:12:48
URL: http://www.alboats.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0