Rabarbersockerlag
Rabarbersockerlag är trendigt att ha i drinkar just nu och det är superlätt att göra. Häll 2 dl vatten och 2 dl socker i en kastrull. Blanda ner en stjälk rabarber skuren i grova bitar. Koka upp och stäng av värmen. Låt det hela svalna och sila av rabarbern. Förvara i kylskåp.
Rabarbermojito:
Lägg 2 limeklyftor och 10 myntablad i ett glas. Muddla eller stöt/mosa med exempelvis ett träslevsskaft. Fyll glaset med en näve krossad is. Sen häller du i önskad mängd ljus rom, måste du ha ett mått så kan 8 cl vara lagom. Fyll på med rabarbersockerlag efter smak, jag tar ungefär hälften av mängden rom. Toppa av med sodavatten.
Rabarberlemonad:
Ta en sats rabarbersockerlag. Pressa i saften av 2 citroner. Klart.
Det här blir en koncentrat som ska spädas med vatten/sodavatten och massor med is.
Kommentarer
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa
Jösses det lät gott det :-) Har aldrig Rom hemma så det kanske man skulle testa vid tillfälle då :-)
Postat av: alexandra
Mmmmmmmmmmm....... supergott....
Postat av: Elfina ♥
weee! vilket somrigt tips!!
Trackback